Alegeri în SUA: Un senator în vârstă de 89 de ani al câștigat al optulea mandat consecutiv

Alegeri în SUA: Un senator în vârstă de 89 de ani al câștigat al optulea mandat consecutiv

Republicanul Chuck Grassley, în vârstă de 89 de ani şi senator de Iowa din 1981, a câştigat un al optulea mandat marţi în alegerile de la jumătatea mandatului, potrivit canalelor NBC şi CBS citate de AFP.

Chuck Grassley FOTO EPA-EFE

El s-a confruntat în cea mai strânsă cursă electorală din ultimii 42 de ani cu democratul şi fostul militar de rang înalt Michael Franken. Chuck Grassley va împlini 95 de ani la încheierea mandatului său.

De-a lungul carierei sale, acest membru al comisiei judridice a Senatului american a fost o voce pentru America ruralî şi fermele familiale - el însuşi fiind fermier. El a făcut campanie anul acesta în special pe tema inflaţiei.

Donald Trump i-a oferit sprijinul său, chiar dacă Chuck Grassley ar fi avut dezacorduri cu fostul lider de la Casa Albă, ale cărui politici le-a susţinut totuşi în mare măsură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...