ALEGERI ÎN TURCIA Erdogan revendică victoria sa şi a partidului său în alegerile prezidenţiale şi legislative

ALEGERI ÎN TURCIA Erdogan revendică victoria sa şi a partidului său în alegerile prezidenţiale şi legislative

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a revendicat victoria în alegerile prezidenţiale şi legislative care au avut loc duminică, deschizând calea pentru un nou mandat de cinci ani în care va avea puteri sporite, relatează AFP.

"Rezultatele neoficiale ale alegerilor sunt clare. Potrivit acestora, naţiunea noastră mi-a încredinţat responsabilitatea de preşedinte al republicii", a spus Erdogan, în timp ce numărarea voturilor nu s-a încheiat.

Erdogan, care s-a adresat la Istanbul, a susţinut de asemenea că a obţinut o majoritate parlamentară pentru alianţa dominată de partidul său, Partidul Dreptate şi Justiţie (AKP).

Aceste declaraţii survin în timp ce principalul partid de opoziţie, CHP (social-democrat), a anunţat că propria sa numărare a rezultatelor parţiale ale alegerilor indică faptul că un al doilea tur pentru alegerile prezidenţiale este inevitabil.

"Turcia, cu o rata de participare la vot de aproape 90%, a dat o lecţie de democraţie lumii", a menţionat de asemenea Erdogan.

Preşedintele turc a convocat în aprilie aceste alegeri prezidenţiale şi legislative, iniţial programate pentru noiembrie 2019.AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

2 Un general ceh le dă vești proaste ucrainenilor: Tancurile Leopard sunt supraevaluate și nu sunt o „armă minune”

3 Șucu și Copos cu nevestele...

4 Incredibilă poveste /

5 ULTIMA ORĂ Simonei Halep i-au fost refuzate ultimele probe depuse la proces!