ALEGERI ÎN TURCIA Muharrem Ince, principalul contracandidat al lui Erdogan, îşi recunoaşte înfrângerea

ALEGERI ÎN TURCIA Muharrem Ince, principalul contracandidat al lui Erdogan, îşi recunoaşte înfrângerea

Muharrem Ince, principalul rival al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în alegerile prezidenţiale şi parlamentare desfăşurate duminică în Turcia, a anunţat luni că îşi 'acceptă' înfrângerea şi şi-a exprimat speranţa că Erdogan va fi un preşedinte al 'tuturor' turcilor, transmit AFP, Reuters şi dpa.

''Accept rezultatele acestor alegeri'', a declarat Ince într-o conferinţă de presă la Ankara. El a lansat un apel către Recep Tayyip Erdogan să fie 'preşedintele celor 81 de milioane de turci'.

Pe de altă parte, Muharrem Ince, reprezentant al Partidului Republican al Poporului (CHP), a apreciat că scrutinul organizat duminică în Turcia nu a fost corect. ''Aceste alegeri au fost incorecte. Ela au fost murdărite de sânge'', a spus el, avertizând că, după 143 de ani de regim parlamentar, Turcia se îndreaptă către un sistem în care puterea este deţinută de un singur om.

La scrutinul prezidenţial de duminică, Erdogan a fost reales cu 52,6% din voturi, iar Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a obţinut 42,5% din sufragii în alegerile parlamentare desfăşurate aceeaşi zi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Foarte interesante amănunte...

3 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei