Alegeri în Ucraina: Actorul Volodymyr Zelenskiy îşi majorează avansul în cursa electorală, potrivit sondajelor

Alegeri în Ucraina: Actorul Volodymyr Zelenskiy îşi majorează avansul în cursa electorală, potrivit sondajelor

Actorul de comedie Volodymyr Zelenskiy şi-a extins avansul în cursa electorală prezidenţială din Ucraina, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii miercuri, informează Reuters.

Însă susţinerea pentru actorul de 41 de ani, un novice în politică, rămâne mult sub nivelul necesar pentru a asigura o victorie din primul tur, în 31 martie, iar majoritatea votanţilor nu se aşteaptă ca el să devină preşedinte al Ucrainei, potrivit sondajului SOCIS.

Sondajul, realizat de institutul cu sediul la Kiev, arată că Zelenskiy se bucură de susţinerea a 20,7% din electorat, plasându-l pe actualul preşedinte Petro Poroşenko pe locul doi, cu 13,2%, iar pe lidera opoziţiei Iulia Timoşenko pe locul trei, cu 11%.

În total, 39 de candidaţi au fost înregistraţi pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina. În cazul în care niciun candidat nu va obţine 50% din primul tur, primii doi clasaţi se vor confrunta într-un tur doi în 21 aprilie.

Sondajul SOCIS a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de alegători, în toate regiunile Ucrainei, exceptând Crimeea, în perioada 5-10 martie.

Acesta şi alte sondaje de opinie, cum ar fi cele realizate de Centrul Razumkov şi de KIIS au făcut o evaluare şi cu privire la modul în care alegătorii se aşteaptă se va încheie cursa. Potrivit SOCIS, 23,9% dintre cei intervievaţi se aşteaptă ca Petro Poroşenko să fie reales, în timp ce 19,3% se aşteaptă să câştige Zelenskiy, iar 13,2% - Iulia Timoşenko. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina