ALEGERI ÎN UNGARIA Partidelor de opoziţie nu li s-au oferit şanse egale, apreciază OSCE

ALEGERI ÎN UNGARIA Partidelor de opoziţie nu li s-au oferit şanse egale, apreciază OSCE

Alegerile din Ungaria nu au oferit partidelor de opoziţie şanse egale, din cauza mai multor probleme care au afectat votul care a respectat totuşi în general drepturile fundamentale, a anunţat luni Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), informează Reuters.

"Cheltuielile excesive ale guvernului pe reclame care au amplificat mesajul de campanie al coaliţiei de guvernare au subminat capacitatea opozanţilor de a concura de pe baze egale", a declarat într-o conferinţă de presă Douglas Wake, expert OSCE care a monitorizat alegerile din Ungaria. "Retorica xenofobă şi cu scopul de a intimida, mass media părtinitoare şi campania opacă de finanţare" au îngreunat dezbaterea politică, a adăugat el.

"În ansamblu, drepturile şi libertăţile fundamentale au fost respectate, dar (au fost) exercitate într-un climat advers... Accesul la informaţie, precum şi libertatea presei şi de asociere au fost restricţionate, inclusiv prin modificări legislative recente", a mai spus Wake. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”