Alegeri în USR. A început un vot care ar putea da peste cap toate calculele politice pentru prezidențiale

Alegeri în USR. A început un vot care ar putea da peste cap toate calculele politice pentru prezidențiale

Alegeri în USR. A început un vot care ar putea da peste cap toate calculele politice pentru prezidențiale.
 
Azi a început votul intern în USR pentru desemnarea viitorului președinte al partidului. În cursă s-au înscris Dan Barna (actualul președinte și candidatul Alianței USR PLUS la prezidențiale), Cosette Chichirău (deputat, lider USR Iași), Vișinel Bălan (USR Giurgiu), Alexandru Cristian Surcel (președinte USR Sector 5) și Liviu David, (USR Balș).

Însă lupta pentru funcția de președinte se va da între Barna și Cosette Chichirău.

Președintele USR urmează să fie ales prin votul electronic al tuturor membrilor partidului în perioada 1 – 3 septembrie, urmând ca pe 14 septembrie să aibă loc congresul pentru alegerea Biroului Național, structura centrală a conducerii formațiunii, relatează G4Media.ro.

Dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (în cazul în care niciun candidat nu a obținut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorală internă se va desfășura în perioada 5-8 septembrie, urmând ca votul electronic să se desfășoare în intervalul 9-11 septembrie.

Fiecare candidat a depus un dosar electronic de candidatură, care cuprinde CV, declarații de avere și interese, dar și programul politic și o declarație pe proprie răspundere de necolaborare cu Securitatea.

Congresul USR, convocat pentru data de 14 septembrie, va valida rezultatul alegerii președintelui și va consemna rezultatul alegerii celorlalți membri ai structurii centrale de conducere, Biroul Național al USR, potrivit unui comunicat al partidului.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

4 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

5 Așa o fi?