Alegeri locale 2016. Județul Bacău

La alegerile locale 2016 sunt aşteptaţi la vot 603 286 de băcăuani, care se regăsesc în Registrul Electoral şi în listele electorale complementare comunicate de primari Biroului Electoral Judeţean 4 Bacău. Dintre aceştia, 165 934 sunt în municipiul Bacău.

Potrivit Registrului Electoral, în municipiul Bacău se află pe listele de alegători 165 934 de votanţi, în Moineşti 20460, în Oneşti 44922, în Buhuşi 17194, în Comăneşti 19885, în Dărmăneşti 11465, în Tîrgu Ocna 10945 iar în Slănic Moldova 4167.

În municipiul Bacău candidează la funcţia de primar şase persoane susţinute de partide politice dar şi trei independenţi. Alegeri locale 2016 Băcăuanii au de ales între: deputatul Cosmin Necula, din partea Partidului Social Democrat, senatorul Dragoş Luchian, din partea Partidului Naţional Liberal, Cristinel Manolache, din partea Partidului Social Românesc, Constatin Scripăţ, din partea Partidului Mişcarea Populară, Dragoş Ştefan, din partea Alianţei Democraţilor şi Liberalilor, Claudiu Dorneanu, de la M10 dar şi candidaţii independenţi Romeo Stavarache, Cristian Ghingheş şi Emil Melinte.

La alegerile locale 2016 pentru Consiliul Judeţean Bacău şi-au depus liste mai multe partide. Social democraţii băcăuani l-au pus primul pe listă şi favorit pentru preşedenţia Consiliului Judeţean Bacău pe Sorin Braşoveanu, care conduce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului iar liberalii, pe deputatul Ionel Palăr.

La alegerile locale din data de 5 iunie, băcăuanii sunt puşi să aleagă între listele de candidaţi ale mai multor partide pentru viitoarea componenţă a Consiliului Judeţean Bacău. Social democratul Dragoş Benea, preşedintele CJ Bacău din 2004 până în prezent, nu şi-a mai depus candidatura. Totodată, candidează independent pentru un mandat de consilier, Sorin Şova, fost director al Poştei din Bacău.

Din partea principalelor partide, PNL şi PSD, favoriţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău sunt deputatul Ionel Palăr şi Sorin Braşoveanu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Pe listele celor două partide se regăsesc multe nume de rezonanţă în Bacău. Alegeri locale 2016 PSD are pe primele locuri din listă pe Sorin Braşoveanu, directorul DGASPC, Theodora Şotcan, actualul inspector şcolar general din judeţul Bacău, pe Ionel Floroiu, vicepreşedinte CJ, pe deputaţii Lucian Şova şi Miron-Alexandru Smarandache dar şi pe fostul prefect Dorian –Constantin Pocovnicu. Liberalii au pus pe lista pentru CJ pe deputatul Ionel Palăr, pe Viorel Miron, primarul oraşului Comăneşti, pe Claudiu Năstasă, vicepreşedinte al CJ Bacău, pe Floarea Ivanof, fost primar de Târgu Ocna şi pe Petrică Mihăilă, consilier judeţean.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

5 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake