Alegeri locale în Regatul Unit: Englezii penalizează atât partidul de guvernământ, cât şi opoziţia (rezultate preliminare)

Alegeri locale în Regatul Unit: Englezii penalizează atât partidul de guvernământ, cât şi opoziţia (rezultate preliminare)

Atât Partidul Conservator, de guvernământ, cât şi Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie, au pierdut locuri în consiliile locale, la alegerile desfăşurate joi în Regatul Unit, transmite Reuters după rezultatele preliminare anunţate vineri. Pierderile sunt însă mult mai mici decât indicau sondajele preelectorale.

Alegătorii au fost chemaţi să decidă componenţa consiliilor locale în 248 de unităţi administrative din Anglia - cu excepţia Londrei - şi 11 din Irlanda de Nord şi să desemneze primarii din şase oraşe engleze.

Conservatorii ocupau aproape 60% din cele 8425 de posturi de consilieri puse în joc şi au obţinut cu 212 mai puţine decât în mandatul precedent, arată o numărătoare parţială a voturilor preluată de Reuters de la BBC. Sondajele preziceau însă pierderi mult mai mari, chiar peste 800, conform agenţiei PA.

Laburiştii, care constituiau aproximativ un sfert din aleşii locali, vor avea mai puţin cu 54 de consilieri, în timp ce Liberal Democraţii vor ocupa cu 145 mai multe locuri.

Rezultatele definitive vor fi anunţate vineri.

Comentariile agenţiilor de presă internaţionale menţionau probabilitatea ca electoratul britanic să sancţioneze la urne atât puterea, cât şi opoziţia, pentru eşecul Brexit la data prevăzută, 29 martie. Următorul termen pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană este 31 octombrie, iar guvernul condus de Theresa May nu a reuşit încă să asigure susţinerea politică internă pentru un acord cu Bruxellesul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...