Alegeri prezidențiale în Franța: Melenchon respinge orice apropiere de extrema dreaptă

Alegeri prezidențiale în Franța: Melenchon respinge orice apropiere de extrema dreaptă

Fostul candidat de extremă stângă la președinția Franței Jean-Luc Melenchon a anunțat vineri că nu va vota cu candidata extremei drepte, Marine Le Pen, transmite AFP.

"Nu există nicio îndoială cine suntem, suntem o mișcare politică fără nicio legătură cu extrema dreaptă", a afirmat Melenchon pe canalul său YouTube, reamintind că s-a confruntat cu Le Pen în alegerile legislative din 2012. "Există o singură persoană printre voi care se îndoiește de faptul că nu voi vota cu Frontul Național? Știe toată lumea!", a adăugat el.

Melenchon, eliminat din cursa pentru președinție după primul tur al alegerilor din Franța, duminica trecută, a refuzat însă din nou să le spună susținătorilor săi cu cine să voteze în turul al doilea: "Nu aveți nevoie de mine ca să știți ce să faceți, nu sunt un guru".

Duminica viitoare va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în care adversari sunt centristul Emmanuel Macron și Marine Le Pen. Aceasta a făcut vineri apel la alegători să îl oprească pe Macron. "E în joc esențialul. Să lăsăm la o parte certurile și divergențele", a postat ea pe Twitter.

Melenchon îl consideră pe Macron reprezentantul "finanțelor extreme", dar crede că "doamna Le Pen este și mai rea, ea va răscoli leagănele ca să vadă cine e francez și cine nu". În aceste condiții, "oricare ar fi rezultatul turului al doilea, avem un proiect care ne va diviza pe toți (...) o situație hidoasă", a apreciat liderul stângii radicale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /