Alegeri primare republicane în SUA: Donald Trump anunță că i se alătură fostul candidat Ben Carson

Alegeri primare republicane în SUA: Donald Trump anunță că i se alătură fostul candidat Ben Carson

Miliardarul american Donald Trump a anunțat joi, în timpul unei dezbateri, că neurochirurgul pensionat Ben Carson, fost candidat la alegerile primare, i se alătură, cu câteva zile înaintea unei noi runde de alegeri primare în Statele Unite. "Sunt împreună cu doctorul Ben Carson astăzi, care mi s-a alăturat", a declarat Donald Trump în timpul unei dezbateri la Miami în Florida, difuzată pe CNN. O conferință de presă a candidatului este programată vineri dimineață la Palm Beach.

Ben Carson s-a retras săptămâna trecută din cursa pentru învestitură după o serie de rezultate slabe. El era curtat de candidații rămași, amintește AFP.

Sprijinul venit din partea lui Carson este de așteptat să stimuleze cota lui Donald Trump printre conservatori, după ce medicul a cunoscut o anumită popularitate toamna trecută în rândul alegătorilor evanghelici și al celor în căutarea unui candidat "off-sistem".

Medicul, singurul american de culoare în cursă, a fost al doilea în sondajele republicane din septembrie până la începutul lunii decembrie, după Donald Trump, chiar depășindu-l în unele sondaje.

La fel ca Donald Trump, Benjamin Carson, 64 de ani, nu a deținut niciodată o funcție politică.

"Mă gândesc serios" în favoarea lui Donald, a declarat Ben Carson mai devreme joi la radioul Fox News. "Sunt doi Donald Trump", a explicat el. "Unul este specialist în divertisment, celălalt este de fapt o persoană care gândește", a adăugat Carson.

Dezbaterea de joi seară avea loc între candidații rămași, în afară de Trump, senatorii Ted Cruz și Marco Rubio, precum și guvernatorul de Ohio John Kasich. Spre deosebire de dezbaterile anterioare, tonul era mult mai serios, fără schimb de invective între candidați în această etapă, notează France Presse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...