Alegerile Federației de Tenis, de râsul curcilor: Napoleon Spartacus, printre candidați

Alegerile Federației de Tenis, de râsul curcilor: Napoleon Spartacus, printre candidați

Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri a Federaţiei Române de Tenis, programată, joi, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, a fost amânată din lipsă de cvorum.

George Cosac (stânga) a devenit președinte interimar la FRT, după plecarea lui Ion Țiriac.

Conform statutului FRT, pentru a fi întrunit cvorumul decizional era nevoie de două treimi din numărul total al membrilor cu drept de vot, mai exact 281. La şedinţa de joi au fost prezenţi 46 din cei 421 de membri afiliaţi, a declarat, preşedintele interimar al FRT, George Cosac.

Adunarea Generală Ordinară a fost amânată pentru, vineri, de la ora 11:00, însă alegerile pentru funcţia de preşedinte vor fi reprogramate luna viitoare. În convocatorul AG publicat pe site-ul oficial al FRT se menţionează că în cazul în care nu este întrunit cvorumul de două treimi din membrii afiliaţi cu drept de vot, alegerile pentru funcţia de preşedinte vor avea loc într-o nouă Adunare Generala programată în termen de 30 de zile.

Pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi-au depus candidaturile cinci persoane: George Cosac, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov, Răzvan Itu şi Mihai Rusu. O a şasea candidatură, a lui Costel Curcă, a fost respinsă de Comisia pentru verificarea dosarelor candidaţilor deoarece dosarul depus nu a fost însoţit de un program scris.

Funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis este vacantă după demisia lui Ion Ţiriac din 26 iulie 2021. De la acea dată, preşedinte interimar al FRT a fost George Cosac.

Ion Ţiriac fusese ales la 19 iunie 2019 în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri. La momentul respectiv, el declara că va sta în această funcţie doar şase luni, perioadă în care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei fondurilor financiare de la MTS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”