Alegerile prezidențiale din Iran s-au încheiat după șase ore de prelungiri

Alegerile prezidențiale din Iran s-au încheiat după șase ore de prelungiri

Alegerile prezidențiale din Iran s-au încheiat vineri la miezul nopții (24.00 ora locală, 19.30 GMT), după ce ministerul de interne a amânat succesiv închiderea urnelor cu două ore, apoi cu patru și în final cu șase ore, informează agențiile internaționale de presă. Foarte mulți din cei aproximativ 56 de milioane de iranieni cu drept de vot au ținut să își exprime opțiunea.

Din cei patru candidați rămași în cursă, sunt creditați cu șanse reale președintele în exercițiu Hassan Rouhani, aflat la sfârșitul mandatului, și conservatorul Ebrahim Raisi. Rouhani este moderat și intenționează să continue politica de deschidere marcată de acordul în domeniul nuclear cu marile puteri. Promisiunile lui Raisi au fost legate în primul rând de economia națională. Ambii sunt acceptați de clerul islamic iranian, arată Xinhua.

Numărătoarea voturilor a început sâmbătă la primele ore. Dacă nici unul dintre candidați nu întrunește peste 50% din voturi, primii doi clasați se vor confrunta într-un al doilea tur, pe 26 mai.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale