AlegeriLocale 2020 / Timiş: Preşedintele ales al CJ, liberalul Alin Nica: Votul nu a fost anti-PNL, ci anti-Robu

AlegeriLocale 2020 / Timiş: Preşedintele ales al CJ, liberalul Alin Nica: Votul nu a fost anti-PNL, ci anti-Robu

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat, marţi, că votul la funcţia de primar al municipiului Timişoara "nu a fost un vot anti-PNL, ci unul anti-Robu".

Alin Nica a câştigat alegerile pentru funcţia de şef al CJ cu 40% şi este preferat şi pentru preluarea şefiei PNL Timiş, în urma demisiei prezentate din această funcţie de Nicolae Robu, după pierderea alegerilor.

"După 20 de ani, PNL devine principalul partid din judeţ, avem 46 de primari, preşedintele de CJ. Am câştigat toate oraşele, mai puţin Recaş, avem şi municipiul Lugoj. Niciodată nu am avut atâţia primari. (...). Voi încerca să merg regulat în judeţ, pe şantierele CJ, să vorbesc cu toţi primarii. Este adevărat, am pierdut alegerile în Timişoara. (...). Dacă ne uităm la voturile pentru CJ (40% n.r.), ele arată că votul pe Timişoara nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu", a afirmat Alin Nica, într- conferinţă de presă.

El a precizat că va urma analiza rezultatelor.

"Vom analiza acest lucru în cadrul PNL şi vom lua măsurile necesare, astfel încât voinţa cetăţenilor să fie respectată, iar colaborarea între primăria Timişoara şi CJ să se concretizeze în proiecte pentru timişoreni şi timişeni. Pierderea Timişoarei a fost rezultatul unor serii de greşeli strategice ale domnului Robu. Vom analiza, nu căutăm vinovaţi, ci soluţii pentru viitor. Sunt sigur că cei care sunt vinovaţi de rezultate mai puţin bune vor avea decenţa să facă ceea ce este corect, adică să se dea la o parte şi să schimbăm lucrurile", a explicat Alin Nica.

Nica a anunţat că, la nivelul PNL Timiş, va forma o echipă în jurul primarilor liberali, care va lucra în interimat până după desfăşurarea alegerilor parlamentare.

"Vom analiza rezultatele alegerilor locale cu colegii liberali şi cu primarii, în jurul cărora vom forma o echipă care va conduce PNL Timiş în viitorul apropiat. Vom încerca să vedem ce soluţii vom găsi pentru a propune la alegerile următoare, cea mai bună echipă de parlamentari, care sa aibă influenţă la Bucureşti", a spus Alin Nica. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…