AlegeriLocale2020 / Maramureş: Candidatul PNL la Primăria municipiului Baia Mare a solicitat renumărarea voturilor

AlegeriLocale2020 / Maramureş: Candidatul PNL la Primăria municipiului Baia Mare a solicitat renumărarea voturilor

Candidatul PNL la Primăria municipiului Baia Mare, Mircea Cirţ a solicitat BEC, BEM şi BEJ renumărarea voturilor, susţinând că există suspiciunea unor neregului, potrivit unui comunicat de presă, remis, miercuri, AGERPRES.

"La alegerile din 27 septembrie pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare, la multe secţii de votare s-au petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numărătoarea buletinelor de vot şi consemnarea rezultatului votării (art. 94 din Legea215/2001), respectiv neconcordanţa conţinutului proceselor verbale cu realitatea faptică (art.94 din legea invocată). Pare că sună a generalităţi cârcotaşe, până veţi privi câteva procese verbale anexate (o parte doar din dovezi), care arată mai rău decât tema la aritmetică a unui elev de clasa a patra. Veţi mai vedea că, din pix, numărul alegătorilor creşte cu... 100(!), de la 631 la 731, cu explicaţia eliptică 'adunat din interior'; sau cum e posibil ca din 380 de voturi, 25 să fie declarate nule", a specificat candidatul în comunicat.

Acestea a menţionat că situaţia descoperită l-a determinat să se adreseze BEC, BEJ Maramureş şi BEM Baia Mare, solicitând renumărarea voturilor.

"Este motivul pentru care am sesizat aceste aspecte la BEC, BEJ Maramureş şi BEM Baia Mare. Am ataşat reclamaţiei nu doar 'ciudate' procese verbale, ci şi mai multe declaraţii ale unor reprezentanţi din secţiile de votare (secţii pe seama cărora ne-am întocmit sesizarea), care recunosc cu subiect şi predicat că preşedintele nu a mai arătat buletinele de vot membrilor din secţie spre validare. Motivaţia a fost una 'de natură umană: de tipul 'asta consumă timp şi noi ne grăbim să ajungem acasă'. În mod firesc, textul reclamaţiei exprimă într-un mod juridic riguros cele consemnate mai sus. Ţinând cont de argumentele expuse, am cerut să se verifice aspectele sesizate şi să se dispună renumărarea voturilor de faţă cu reprezentanţii formaţiunilor participante la aceste alegeri locale", a spus Mircea Cirţ.

Candidatul PNL Maramureş pentru Primăria Municipiului Baia Mare a obţinut la alegerile locale un procent de 28,15%, iar contracandidatul său, reprezentând Coaliţia pentru Maramureş, Cătălin Cherecheş, a fost reales în funcţia de primar cu un procent de 41,6%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…