AlegeriLocale2020/ Candidatul Alianţei USR PLUS la Primăria Timişoara, susţinut de Forumul Democrat al Germanilor din Banat

AlegeriLocale2020/ Candidatul Alianţei USR PLUS la Primăria Timişoara, susţinut de Forumul Democrat al Germanilor din Banat

Candidatul Alianţei USR PLUS, Dominic Fritz, este susţinut în cursa pentru ocuparea funcţiei de primar al municipiului Timişoara de Forumul Democrat al Germanilor din Banat, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

"Îi îndemnăm pe timişoreni să-i acorde lui Dominic Fritz votul, în 27 septembrie. Considerăm că Dominic Fritz este candidatul care a îmbrăţişat istoria multiculturală a Timişoarei şi care evocă şi reprezintă valorile acestui oraş: diversitate, seriozitate, inovaţie", a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Banat, Ioan Fernbach.

Acesta a amintit că Forumul are o "lungă cooperare" cu Dominic Fritz în activităţi caritabile şi culturale, găsind "întotdeauna în el un partener deschis, energic şi cu idei bune" pentru comunitatea germană, respectiv timişoreană.

"În virtutea acestei vechi colaborări şi a ataşamentului comun pentru tradiţiile Timişoarei, susţinerea pe care i-o acordăm lui Dominic Fritz este una firească. Timişoara are nevoie de o administraţie cu adevărat deschisă către cetăţeni şi de un primar care să ne reprezinte cu demnitate", a afirmat Ioan Fernbach.

La rândul său, Dominic Fritz a afirmat că îl onorează sprijinul pe care Forumul Democrat al Germanilor din Banat i-l acordă la alegerile din 27 septembrie.

"Ca primar al Timişoarei mă angajez să pun în valoare istoria multiculturală a oraşului prin inscripţionarea în limbile minorităţilor naţionale a tuturor locurilor istorice care se leagă de existenţa lor, evidenţierea contribuţiei lor la întemeierea şi modernitatea acestui oraş. Voi susţine fără echivoc Teatrul German de Stat care trebuie să-şi redobândească rolul de instituţie culturală reprezentativă pentru Timişoara. Liceul 'Nikolaus Lenau', şcoala care a dat României doi laureaţi ai premiului Nobel, va avea un partener de nădejde în Primăria Timişoara, nu în ultimul rând la finalizarea lucrărilor de reabilitare care durează de prea mult timp", a spus Fritz.

Candidatul Alianţei USR PLUS îi îndeamnă pe toţi timişorenii, de toate etniile, să meargă la vot pentru "un nou început" care să facă "cinste istoriei" Timişoarei. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /