AlegeriLocale2020/ Cozmanciuc (PNL Neamţ): Judeţul va avea autostradă!

AlegeriLocale2020/ Cozmanciuc (PNL Neamţ): Judeţul va avea autostradă!

Judeţul Neamţ va avea autostradă pentru că Guvernul PNL a făcut un nou pas pentru realizarea acestui proiect important, a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, candidatul liberalilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Liderul PNL Neamţ a subliniat că "Autostrada Moldovei" este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură pentru judeţ.

"Nu este o noutate acest subiect, iar unii, poate pe bună dreptate, ar putea să spună că nu mai cred că vor vedea cu ochii lor acest proiect gata finalizat. Dar, este important de precizat că se fac paşi concreţi pentru construcţia Autostrăzii Unirii. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitaţia pentru actualizarea studiului de fezabilitate aferent tronsonului de autostradă Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni. Suma estimată este în valoare de 73,4 milioane de lei, iar compania care va câştiga licitaţia va trebui să actualizeze studiul de fezabilitate şi documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire", a declarat preşedintele PNL Neamţ.

Mugur Cozmanciuc a adăugat că se va realiza proiectul tehnic de execuţie a lucrărilor, publicitatea aferentă proiectului, documentaţia tehnică şi consultanţă în cadrul elaborării cererii de finanţare, documentaţie tehnică pentru atribuirea contractului de execuţie, pe loturi care se vor stabili după finalizarea studiului de fezabilitate şi asistenţă tehnică pentru perioada de execuţie a lucrărilor în calitate în proiectant al lucrărilor de construire a tronsonului de autostradă.

Actualizarea studiului de fezabilitate se va face cu fonduri europene nerambursabile, din Fondul European de Dezvoltare Regională şi cofinanţare de la bugetul de stat, iar implementarea proiectului prin POIM va depinde de finalizarea pregătirii proiectului într-un termen care să asigure posibilitatea de depunere a aplicaţiei de finanţare în cadrul actualei perioade de programare.

"Este o veste bună pentru nemţeni. Asta în condiţiile în care, în urmă cu câteva zile, aflam din presă că un bun prieten al preşedintelui CJ Neamţ, Ionel Arsene, încerca să pună din nou piedici acestui proiect foarte important pentru nemţeni. Nu l-am auzit pe Ionel Arsene să iasă public să apere Autostrada Unirii. Oare de ce? Pentru faptul că nu se pricepe la atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea unor proiecte importante? Sau vrea să îi ţină pe nemţeni în sărăcie, pentru a-i putea controla? Vreau să le mulţumesc colegilor din Guvernul PNL că au înţeles cât de importantă este Autostrada Unirii pentru regiunea Moldovei, pentru judeţul Neamţ. Au deblocat acest proiect, care era îngropat de cei de la PSD. Da! Şi acesta este adevărul. Dar s-au găsit soluţii pentru a putea să mergem mai departe, să ne conectăm cu Vestul", a mai spus Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la preşedinţia CJ Neamţ.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a fost unul dintre iniţiatorii proiectului de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi - Târgu Mureş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?