AlegeriLocale2020/ Giurgiu: Actualul primar Nicolae Barbu, candidatul Pro România, vrea proiecte pentru infrastructură

AlegeriLocale2020/ Giurgiu: Actualul primar Nicolae Barbu, candidatul Pro România, vrea proiecte pentru infrastructură

Actualul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, care candidează pentru un nou mandat din partea Pro România, a declarat, pentru AGERPRES, că oferta sa electorală are în vedere proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi edilitare, construirea unui patinoar sintetic, piste de biciclete, amenajarea unui port pentru ambarcaţiuni mici, amenajarea falezei Dunării şi a unor locuri de agrement pe canalele fluviului.

"De opt ani sunt primar al municipiului Giurgiu şi este o onoare şi, totodată, o obligaţie ca o dată la patru ani să vin în faţa dumneavoastră cu realizările care au marcat anii trecuţi, dar şi să vă prezint viziunea pentru programele de viitor. Dacă mandatul trecut a fost destinat dezvoltării durabile integrate, realizării infrastructurii rutiere, mobilităţii urbane şi, nu în ultimul rând, creării unei infrastructuri turistice de agrement şi protecţia mediului, acum vom putea trece la o fază superioară a accesării fondurilor europene ce vor fi alocate în perioada 2021-2027. Astfel, doar pentru infrastructura urbană şi de mediu avem 19 proiecte pentru care putem accesa fonduri în valoare totală de 146,9 milioane de euro, proiecte care se referă la modernizarea infrastructurii rutiere, a infrastructurii edilitare, reabilitarea şi modernizarea sistemului de iluminat public, amenajare de noi locuri de parcare, piste de biciclete, modernizarea reţelei publice de termoficare, extinderea şi modernizarea reţelelor de distribuţie a energie electrice, reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă", a afirmat primarul Nicolae Barbu.

De asemenea, el a menţionat şi alte obiective edilitare, de mediu, pentru învăţământ sau de asistenţă socială pe care le vizează în caz că va fi ales iarăşi.

"Totodată, amenajarea unui port pentru ambarcaţiuni mici, amenajarea de locuri moderne de agrement pe canalele Dunării, înfiinţarea unui nou parc spaţios, amenajarea lacului Prietenia, dezvoltarea unei reţele de transport prin achiziţionarea de autobuze ce vor favoriza diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, colectarea selectivă a deşeurilor, renovarea clădirilor publice şi rezidenţiale, creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate, reabilitarea energetică a locuinţelor, sprijinirea familiilor defavorizate, construirea unei creşe, înfiinţarea unei şcoli vocaţionale de meserii cu profile de învăţământ adaptate nevoilor locale de pe piaţa muncii, reabilitare Palatului Copiilor, darea în funcţiune a unui patinoar sintetic, construirea unui cinematograf, amenajarea falezei Dunării pentru promenadă şi agrement precum şi valorificarea obiectivelor turistice prin restaurare sunt proiecte pe care le susţin pentru oraş în mandatul viitor", a mai adăugat Nicolae Barbu.

El are 55 de ani, a absolvit Facultatea de Finanţe şi Contabilitate din cadrul ASE Bucureşti, promoţia 1989.

A început să facă politică în anul 2008 când s-a înscris în PSD, a deţinut mandatul de consilier municipal din partea PSD în perioada 2008- 2012, iar în mandatele 2012-2016 şi 2016-2020 a fost primar al municipiului Giurgiu din partea PSD. Din luna iulie 2020 s-a declarat susţinător al PRO România şi s-a decis să candideze pentru un nou mandat de primar din partea acestei formaţiuni politice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 Apar dovezile / „Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tat…