AlegeriLocale2020/ Năsui (USR): Poliţia Locală Sector 1 a avut o creştere a cheltuielilor de 170% în patru ani

AlegeriLocale2020/ Năsui (USR): Poliţia Locală Sector 1 a avut o creştere a cheltuielilor de 170% în patru ani

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a adus, marţi, o serie de critici la adresa modului în care îşi desfăşoară activitatea Poliţia Locală, menţionând că în Sectorul 1, aceasta a avut o creştere a cheltuielilor de 170% în decurs patru ani.

"La începutul anului lansam un site în care să fie vizibile absolut toate cheltuielile, la cent, ale Primăriei Capitalei şi ale tuturor primăriilor de sector. Fiecare cheltuială să fie acolo şi să fie vizibilă. (...) Aşa că m-am uitat în platformele noastre de transparenţă, să vedem cât au cheltuit. Sectorul 1, la Poliţia Locală, a avut o creştere a cheltuielilor de 170% în patru ani. Marea majoritate a cheltuielilor sunt cheltuieli de personal. La nivelul Capitalei, o imagine foarte similară. Dacă acum patru ani dădeam cam 75% cu cheltuieli de personal din bugetul ei, acum dăm cam 80%. Toate lucrurile acestea trebuie să se schimbe", a spus Năsui.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă în care Nicuşor Dan, candidatul PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a lansat site-ul bucureştiumilit.ro , îndemnându-i pe locuitorii Capitalei să anunţe problemele cu care se confruntă. În context, Nicuşor Dan a semnalat existenţa unui loc în care se aruncă ilegal deşeuri şi un altul în care se face contrabandă cu ţigări, menţionând că Poliţia Locală nu intervine.

"Îl ascultam pe viitorul primar general al Capitalei, domnul Nicuşor Dan, cum vorbea despre Poliţia Locală, cum nu-şi face treaba sau cum este partizana unor interese obscure. Lucrul acesta trebuie să se schimbe. Trebuie să avem o discuţie foarte onestă şi serioasă despre necesitatea acestei poliţii paralele care are ca singură specificitate tocmai faptul că ea nu e o poliţie. Faptul că ea este paralelă cu celelalte structuri, care chiar sunt poliţie. Sunt nişte aparate ale primarului, pline de activi de partid şi care de multe ori sunt şi extrem de uşor de infiltrat de către clanuri interlope", a susţinut Năsui.

Preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a declarat că mulţi dintre cetăţenii Capitalei se simt "umiliţi" de probleme precum mirosul "îngrozitor" din Sectorul 1, provenit de la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, sau de proiectul de Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 2, conform căruia "o bună parte din spaţiile verzi sunt transformate" şi care reprezintă "probabil cel mai mare tun imobiliar" din ultima vreme.

"Dacă ne uităm la Sectorul 4, ce m-a scos pe mine din minţi este familia Goleac. Fiul este un fel de şef al Poliţiei Locale. Tatăl este şeful ADP - buget imens. Doamna Goleac este subprefectul Capitalei. Prefectura poate ataca deciziile primăriei. Cum vă sună asta? În Sectorul 1 aflăm, de asemenea, ce face Poliţia Locală şi aflăm cum îi scrie rapoarte domnului Tudorache. Nu e acceptabil în niciun fel", a spus el.

Preşedintele executiv al PLUS, Dragoş Tudorache, anunţa luni că Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală, aşa cum este ea gândită azi, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…