AlegeriLocale2020/ Nicuşor Dan: Semnarea 'Angajamentului pentru Noul Bucureşti' - semn de unitate a dreptei

AlegeriLocale2020/ Nicuşor Dan: Semnarea 'Angajamentului pentru Noul Bucureşti' - semn de unitate a dreptei

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, consideră că semnarea "Angajamentului pentru Noul Bucureşti" este "un semn de unitate a dreptei" şi un semnal de respect pentru bucureşteni şi de responsabilitate pentru ceea ce trebuie să devină Capitala.

"Semnarea acestui Angajament este un semn de unitate a dreptei, este un semnal de respect pentru bucureştenii care ne-au cerut asta pentru a scăpa de administraţia PSD şi este mai ales un semnal de responsabilitate pentru ceea ce trebuie să devină Bucureştiul. (...) Bucureştiul are nevoie de această unitate, problemele lui sunt complexe şi nu pot fi rezolvate decât prin colaborarea primarului general, al primarului de sector, al consiliilor general şi locale, împreună cu Guvernul României. O să avem foarte probabil o majoritate în Consiliul General şi în consiliile locale ale sectoarelor, o să avem foarte probabil o guvernare de dreapta începând cu luna decembrie şi este nevoie de această unitate pentru a rezolva problemele structurale ale Bucureştiului", a afirmat Nicuşor Dan, la lansarea vineri, la sediul său de campanie, a 'Angajamentului pentru Noul Bucureşti'.

Potrivit lui Nicuşor Dan, Gabriela Firea, primarul în funcţie, "s-a considerat sabotată" de guvernele PSD şi PNL, nereuşind să colaboreze "nici cu guvernele, nici cu Parlamentul, nici cu primarii de sector".

"Chiar dacă e prim-vicepreşedintele PSD nu reuşeşte să colaboreze nici cu vechii membri ai PSD şi a venit în faţa bucureştenilor cu această listă de strânsură cu Dumitru Dragomir, cu Petre Roman şi cu toţi ceilalţi. Bucureştiul este într-o situaţie grea. Este în faliment financiar, are un trafic mult mai rău decât acum patru ani, are o poluare mult mai rea decât acum patru ani, reţeaua de termoficare este într-o situaţie mult mai rea decât acum patru ani, pe infrastructura de şcoli nu s-a făcut nimic, pe consolidarea clădirilor cu risc seismic nu s-a făcut aproape nimic şi peste toate acest faliment financiar, nu mai spun că nu s-au luat deloc sau aproape deloc bani europeni", a adăugat Nicuşor Dan.

În opinia sa, Bucureştiul "nu are niciun motiv să nu reuşească", pentru că există un mediu privat competitiv şi un PIB pe cap de locuitor mai mare decât media Uniunii Europene.

"Trebuie doar ca noua administraţie a Bucureştiului să colaboreze cu toate forţele pozitive ale societăţii, să colaboreze cu mediul de afaceri, să colaboreze cu specialiştii, cu organizaţiile profesionale, cu ONG-urile care au competenţe pe diverse domenii, astfel încât toţi împreună să construim noul Bucureşti. Noul Bucureşti înseamnă un oraş în care oamenii respiră mai bine, un oraş în care oamenii se mişcă mai bine şi un oraş în care oamenii câştigă mai bine, înseamnă un oraş în care bucureştenii să fie mândri că trăiesc, un oraş în care copiii lor să nu vrea să plece la 19 sau la 20 de ani. Chem bucureştenii, peste trei săptămâni, să iasă la vot. Sunt nişte alegeri foarte importante. (...) Totuşi alegerile astea nu sunt câştigate şi depinde de participarea la vot a fiecăruia dintre noi să facem ca, după 27 septembrie, Bucureştiul să aibă o nouă administraţie şi o nouă perspectivă de viitor. Sunt optimist", a mai spus Nicuşor Dan.

Preşedinţii PNL, USR şi PLUS - Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş - au semnat, vineri, "Angajamentul pentru Noul Bucureşti" , prin care îl susţin pe candidatul Nicuşor Dan la Primăria Capitalei şi pe candidaţii de sector ai acestor formaţiuni.

Alături de Nicuşor Dan au mai semnat angajamentul preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, şi preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...