AlegeriLocale2020/ Orban, aprecieri pentru Daniela Oniţa Ivaşcu, candidatul la Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei

AlegeriLocale2020/ Orban, aprecieri pentru Daniela Oniţa Ivaşcu, candidatul la Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent, sâmbătă, în municipiul Sighetu Marmaţiei, la lansarea candidatului liberal înscris în cursa pentru primărie, Daniela Oniţa Ivaşcu, şi a vorbit în faţa publicului prezent în parcul central despre calităţile acesteia şi importanţa candidaturii sale.

"O cunosc pe Daniela Oniţa Ivaşcu de o bună bucată de vreme şi dacă mai vedeţi câte un fir alb să ştiţi că s-ar putea să se datoreze perseverenţei cu care Daniela Oniţa Ivaşcu îşi urmăreşte atingerea obiectivelor. (...) Ce m-a frapat, niciodată n-a venit pentru probleme personale, ci pentru probleme care vizau rezolvarea unor probleme ale comunităţii sau un grupuri socio-profesionale. Al doilea lucru care mi-a plăcut întotdeauna este că Daniela Oniţa Ivaşcu este un om care întotdeauna s-a respectat pe sine şi am învăţat în puţinii ani care i-am petrecut în această viaţă că cine se respectă pe sine îi respectă şi pe ceilalţi. (...) Trei; înainte de a avea o funcţie publică, Daniela Oniţa Ivaşcu a avut această pornire de a trăi prin ceilalţi. De a rezolva probleme care nu sunt probleme personale, probleme care ţin de familie, a avut acest imbold de a ajuta, de a se implica în lucruri care ţin de viaţa comunităţii, de a rezolva problemele. Acest lucru cred că este extrem de important pentru ca Daniela Oniţa Ivaşcu să fie un primar excelent", a declarat Ludovic Orban.

El a apreciat curajul colegei sale de a candida la primăria municipiului Sighetu Marmaţiei.

"Eu sunt foarte mulţumit că Daniela Oniţa Ivaşcu s-a hotărât să candideze la primărie, pentru că am garanţia faptului că după ce va ajunge primar va face lucruri extrem de frumoase pentru oameni şi va fi un primar foarte bun (...), ştie să promoveze proiectele Sighetului (...). Pentru că, hai să fim cinstiţi, nu numai bugetul local este suficient pentru toate proiectele care sunt importante pentru Sighet. Este nevoie de fonduri de la Consiliul Judeţean şi aici sunt convins că echipa condusă de Ionel Bogdan (candidatul liberal la funcţia de preşedinte al CJ - n.red) va fi alături de Sighet şi va aloca resurse pentru proiecte. Este nevoie de fonduri guvernamentale, iar aici trebuie să ai ştiinţa de a face proiecte care să fie eligibile cu finanţare în programele guvernamentale, proiecte care să fie benefice pentru sigheteni", a spus Ludovic Orban.

Liderul liberal a enumerat câteva dintre facilităţile financiare obţinute de România din partea UE în ultima perioadă.

"Avem la dispoziţie fonduri europene cum România nu a avut niciodată! Nu este vorba numai de 80 miliarde (euro), eu am spus că, pe lângă 80 de miliarde care vor fi în facilitatea de rezilienţă şi recuperare şi în bugetul Uniunii Europene 2021-2027, mai avem patru miliarde, 100 milioane de euro în cadrul programului destinat finanţării măsurilor active pentru apărarea locurilor de muncă şi pentru sprijinirea companiilor care se confruntă cu dificultăţi să nu şi piardă angajaţii (...). Avem o serie de alte oportunităţi, instituţii care finanţează proiecte importante şi aici mă refer la Banca Europeană pentru Reconstrucţie de Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii (BEI) la Banca Mondială (BM) şi alte instituţii care sunt cu faţa spre România şi e nevoie ca noi să generăm acele proiecte prin care să putem atrage acei bani care să ei sunt dispuşi să-i pună la dispoziţia pentru dezvoltarea României", a afirmat Ludovic Orban.

El a menţionat că următorii patru ani sunt decisivi pentru ţară, dar şi pentru judeţul Maramureş.

"Următorii patru ani sunt decisivi pentru România, sunt decisivi pentru judeţul Maramureş, sunt decisivi pentru Sighet. Măsura în care vom fi capabili să folosim această ocazie uriaşă pe care o avem va depinde de modul în care oamenii vor şti să aleagă la aceste alegeri locale, alegeri parlamentare. Aici, la Sighet, vă spun clar Daniela Oniţa Ivaşcu este primarul de care aveţi nevoie şi solicit cu toată încrederea să faceţi campanie şi să-i convingeţi pe prieteni că fac o investiţie pentru ei, nu pentru Daniela Oniţa Ivaşcu care va purta o cruce grea în spinare de acum înainte şi care va avea responsabilitatea de a duce la bun sfârşit toate proiectele ambiţioase pentru care s-a angajat", a subliniat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a menţionat că trebuie susţinută echipa liberală şi a oferit câteva exemple de realizări din ţară în domeniul refacerii infrastructurii rutiere.

"La nivelul judeţului trebuie susţinută echipa liberală. Cei care sunt astăzi, nici nu le spun numele, dar e o ruşine să vii să spui că ai făcut 15 kilometri de drumuri judeţene. Păi, vă dau nume de preşedinţi de CJ, liberali, care au reabilitat drumuri judeţene, sute şi sute de kilometri care au avut capacitatea să aducă la Braşov, oraşul meu natal, preşedintele CJ (...) peste 100 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de transport judeţean. E clar, patru ani au avut la dispoziţie şi au demonstrat că nu sunt capabili să facă mare lucru(...)", a declarat Ludovic Orban.

La lansarea candidatului pentru primăria municipiului Sighetu Marmaţiei a mai fost prezent preşedintele filialei judeţene, Ionel Bogdan, care candidează la funcţia de preşedinte al CJ şi candidatul PNL pentru primăria municipiului Baia Mare, Mircea Cirţ.

În după amiaza zilei de sâmbătă, Ludovic Orban va vizita investiţia de la barajul Runcu Firiza din Munţii Gutâi, iar seara va fi prezent în municipiul Baia Mare la lansarea candidatului pentru primărie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...