AlegeriLocale2020/ Sibiu: Dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot într-o secţie

AlegeriLocale2020/ Sibiu: Dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot într-o secţie

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot la o secţie din municipiul Sibiu, unde s-a găsit un buletin de vot ştampilat, informează duminică un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

"La ora 11:45, BEJ a sesizat faptul că la secţia de votare nr. 3 din municipiul Sibiu a fost găsit un buletin de vot ştampilat. În temeiul sesizării, echipa operativă s-a deplasat la faţa locului şi a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la fraudă la vot (art. 32 raportat la 387 Cod penal)", se precizează în comunicatul IPJ Sibiu.

Într-o secţie de votare din oraşul Tălmaciu, procesul de votare a fost întrerupt după ce preşedintele secţiei a văzut că un alegător a încercat să introducă în urnă două buletine de vot.

"În ceea ce priveşte situaţia din cadrul Secţiei de votare nr. 213 (Tălmaciu), în jurul orei 12:20, preşedintele Secţiei de votare a observat faptul că un cetăţean a încercat să introducă în urnă două buletine de vot. Procesul electoral a fost întrerupt. La scurt timp după reluarea procesului de vot, acest eveniment s-a întâmplat din nou fiind de această dată urmat de găsirea unui buletin ştampilat pe podeaua secţiei de vot. În urma verificării efectuate de preşedintele BEC, cele trei buletine au fost anulate şi s-a reluat procesul electoral", a mai comunicat IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, alte două buletine de vot ştampilate au fost găsite şi anulate la secţii din municipiile Sibiu şi Mediaş.

"La secţiile de votare nr. 83 (municipiul Sibiu) şi 116 (municipiul Mediaş) s-a găsit câte un buletin de vot ştampilat, precizăm faptul că acestea au fost anulate (nu au fost introduse în urnă)", a precizat IPJ Sibiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...