AlegeriLocale2020/ Tudorache, întrebat dacă susţine o plângere penală depusă de Firea: Nu, e deja o plângere la SIIJ

AlegeriLocale2020/ Tudorache, întrebat dacă susţine o plângere penală depusă de Firea: Nu, e deja o plângere la SIIJ

Primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a susţinut luni că deciziile luate de birourile electorale sunt unele politice şi a adăugat că există deja o plângere penală făcută la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) împotriva preşedintelui Biroului Electoral de sector.

Întrebat la sediul central al PSD dacă susţine demersul anunţat de Gabriela Firea privind depunerea unei plângeri penale pentru nereguli la alegerile locale, Tudorache a spus: "Nu. E deja făcută o plângere la SIIJ. Acolo e plângerea penală făcută împotriva procurorului, adică a preşedintelui de la BES. Sunt decizii politice. Nu se analizează faptele, se analizează oportunitatea".

Primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că după analiza finală a Biroului Electoral Central va depune o plângere la Parchet pe tema "viciilor" de la alegerile din Bucureşti şi a adăugat că nu se simte abandonată de colegii din PSD.

"Punem la dispoziţia organelor de anchetă toate dovezile din secţiile de vot, toate procesele verbale viciate, îngroşate cu carioca, toate cifrele care nu au cum să iasă, să se verifice şi voturile nule, de ce au fost trecute la nule. Dacă se va dori o anchetă adevărată, se va face. Dacă nu, ne vedem la parlamentare în 6 decembrie, unde sper să se fure mai puţin", a afirmat Gabriela Firea la sediul central al PSD, înainte de şedinţa Consiliului Politic al formaţiunii.

Primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că a fost chemat la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie în urma plângerii făcute împotriva preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1. El a susţinut că anumite persoane au intrat în sala cu sacii de voturi din BES 1 doar cu acordul preşedintelui Biroului Electoral de Sector, fără a exista o decizie a BES în acest sens. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /