AlegeriLocale2020/ Tulcea: Victor Ponta se aşteaptă la un grad mare de absenteism

AlegeriLocale2020/ Tulcea: Victor Ponta se aşteaptă la un grad mare de absenteism

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un grad mare de absenteism pe fondul pandemiei cu noul coronavirus şi a remarcat că această situaţie va duce la o lipsă de legitimitate a viitorilor aleşi.

Victor Ponta a apreciat campania electorală pentru alegerile administrative drept "o campanie şchioapă", viciată de o înţelegere dintre PSD şi PNL.

"La alegeri probabil că mulţi vor lipsi de teamă, ceea ce e o mare problemă de legitimitate. Dacă primarul municipiului Tulcea se alege până la urmă de 10-15% din locuitori, este foarte greu să spui că ai un mandat legitim. Oricum, este o campanie viciată de înţelegerea dintre PSD şi PNL de a fi alegeri într-un singur tur. Ştiţi foarte bine că într-un tur este foarte greu să baţi un primar sau un preşedinte în funcţie", a declarat preşedintele Pro România.

În opinia lui, datele oficiale făcute publice de autorităţi cu privire la cazurile de infectare cu noul coronavirus nu sunt cele reale, cât timp nu se fac mai multe teste.

"În acest moment, este o uriaşă minciună instituţionalizată legată de pandemie, pentru că domnul Orban, şi Guvernul, şi PNL au decis să facă pe 27 alegeri. Nu fac teste, nu decontează testele la privat şi spun că nu e mare lucru. O săptămână sau două au fost 1.200 de cazuri, iar acum ne-am obişnuit cu 1.700. Cu siguranţă, sunt mult mai multe cazuri şi cu siguranţă faptul că nu se testează şi că nu se doreşte din punct de vedere politic adevărul ne afectează. Dacă în România s-ar face teste pe cap de locuitor, câte se fac în alte state europene, păstrând proporţiile, cu siguranţă cifrele ar fi altele şi cu siguranţă povestea domului Iohannis, cum că participarea la vot este ca mersul la supermarket, s-ar dovedi falsă. În primul rând, domnul Iohannis nu merge niciodată la supermarket şi în al doilea rând că la supermarket mergi de foame, de nevoie să cumperi ceva", a mai spus Ponta.

El şi-a exprimat încrederea că reprezentanţii organizaţiei judeţene a Pro România vor obţine locuri atât în Consiliul Judeţean, cât şi în consiliile locale şi a apreciat faptul că partidul are candidaţi în 50 din cele 51 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

"Sper ca oamenii să-şi facă curaj şi să vină la vot, iar când vin la vot să nu uite cel mai important lucru, un guvern are obligaţia să-şi protejeze poporul. Domnul Orban şi cei de la PNL au ales interesul lor politic. Dacă aş fi fost prim-ministru, nu aş fi făcut alegerile acum. Aş fi spus să începem şcolile şi să vedem ce se întâmplă, hai să înceapă instituţiile publice, să vină oamenii din vacanţe, să stăm înăuntru, că s-au deschis restaurantele, hai să vedem cum facem cu paturile la ATI, cu medicamentele şi cu doctorii, iar când ne lămurim că stăpânim situaţia, atunci facem şi alegeri. (...) Mesajul meu pentru alegători este să vină la vot şi să-i sancţioneze pe cei care în acest moment i-au lăsat baltă, ba chiar au acţionat împotriva interesului lor", a declarat Victor Ponta.

La rândul ei, preşedinta organizaţiei judeţene a Pro România, Ştefana Zibileanu, şi-a exprimat convingerea că după alegerile locale partidul va avea în Tulcea cel puţin cinci primari.

"Am convingerea că vom avea cel puţin cinci primari, iar în aproape toate consiliile locale vom avea consilieri locali, mai mulţi viceprimari şi, în orice caz, scorul va fi cu două cifre", a menţionat Ştefana Zibileanu.

La conferinţa de presă a participat şi Laurenţiu Mocanu, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria