AlegeriLocale2020/Băcanu (PNL) şi-a depus candidatura la Sectorul 5; Alexandru: PSD a trimis un grup de agitatori să ne împiedice să vorbim

AlegeriLocale2020/Băcanu (PNL) şi-a depus candidatura la Sectorul 5; Alexandru: PSD a trimis un grup de agitatori să ne împiedice să vorbim

Cristian Băcanu, candidatul PNL susţinut de USR PLUS la Primăria Sectorului 5, şi-a depus luni dosarul de candidatură, iar declaraţiile de presă susţinute cu această ocazie au fost întrerupte de huiduieli ale unui grup de cetăţeni.

La eveniment au mai fost prezenţi candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS pentru Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu.

"Transmit domnului Florea un mesaj: nu ne vom lăsa intimidaţi de oamenii pe care îi plăteşte şi îi trimite aici să ne fluiere, să ţipe. Vom face ceea ce este necesar pentru cetăţenii Sectorului 5, vom încuraja investiţiile private şi vom investi din banii publici, corect, în Sectorul 5. Vom face tot ce este necesar pentru ca oamenii să nu se mai simtă captivi. Oamenii din Sectorul 5 nu sunt la dispoziţia primarului, ci primarul este la dispoziţia cetăţenilor. (...) Vom investi în educaţie, vom încuraja educaţia duală în Sectorul 5, pentru ca oamenii care au nevoie de cursuri de calificare sau recalificare trebuie să aibă acces la acestea. Vom investi în infrastructură", a spus Cristian Băcanu.


Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


Violeta Alexandru a acuzat PSD că ar fi trimis "un grup de agitatori" pentru a împiedica susţinerea declaraţiilor de presă.

"PSD şi-a trimis un grup de agitatori care să ne împiedice să vorbim. O spun direct locuitorilor Sectorului 5: PSD nu ne va împiedica să vorbim. Agitatorii pe care îi trimite, intimidarea pe care o face nu ne vor împiedica să vorbim exact despre ceea ce vedem cu toţii că se întâmplă în Sectorul 5: fals în documente, cheltuire de bani publici pentru grupuri de interese, folosirea instituţiilor publice pentru scopuri politice. Sectorul 5 este un sector captiv în mâinile PSD. (...) În primul rând, trebuie făcut curăţenie în Primăria Sectorului 5. Sunt o groază de cheltuieli cu privire la care Cristi Băcanu va face lumină, pentru că începutul mandatului lui în primărie trebuie să fie aşezat pe curăţenie şi corectitudine în cheltuirea banilor publici", a spus Violeta Alexandru.


Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a declarat că nu îl impresionează huiduielile şi că a intrat în politică pentru a combate folosirea puterii în scopuri personale.


Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


"Genul acesta de huiduieli din partea susţinătorilor actualului primar nu ne impresionează. Am intrat în politică tocmai din cauza acestui gen de a face politică, un gen violent, un gen în care, atunci când prinzi puterea, o foloseşti în scopuri de partid şi în scopurile personale. (...) Cristi Băcanu este un om alături de care combăteam în epoca Dragnea, acea epocă neagră a istoriei noastre recente. Alături de el, în toate studiourile, susţineam statul de drept, reformele corecte, Uniunea Europeană şi parcursul european al României", a spus deputatul USR.Nicuşor Dan a apreciat că în Sectorul 5 "administraţia PSD nu a ţinut cont de nevoile reale ale cetăţenilor", precum educaţia, locurile de muncă sau conexiunea cu oraşul.


Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


"Ce a făcut primarul Sectorului 5? A făcut festivaluri în care a cheltuit, a aruncat cu bani. Şi-a scris numele pe toate gardurile, şi-a scris numele pe maşinile de gunoi. Acesta este un mod de a face politică care trebuie să nu mai existe în administraţia din Bucureşti. Cristian Băcanu este un om serios, un profesionist, un avocat care a apărat cauze civice în faţa abuzurilor autorităţilor. Sunt convins că poate să ducă Sectorul 5 în secolul XXI, acolo unde bucureştenii merită. (...) Propunem metrou de suprafaţă, mari parcări la intrarea în oraş. Prin aceste soluţii vei putea să ajungi din Ferentari, din Giurgiului într-o jumătate de oră în Pipera, acolo unde sunt locuri de muncă. (...) Sectorul 5 are nevoie de regenerare urbană, pentru că sunt nişte străzi uitate de lume", a spus Nicuşor Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR