AlegeriLocale2020/Ciprian Ciucu propune extinderea Parcului Drumul Taberei şi implementarea conceptului de 'şcoală completă'

AlegeriLocale2020/Ciprian Ciucu propune extinderea Parcului Drumul Taberei şi implementarea conceptului de 'şcoală completă'

Ciprian Ciucu, susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 6, şi-a lansat joi programul politic, anunţând obiective precum: amenajarea Lacului Morii, extinderea Parcului Drumul Taberei, implementarea conceptului de "şcoală completă", creşterea gradului de colectare selectivă, dar şi termoizolarea tuturor locuinţelor.

"Putem să facem Lacul Morii o zonă de agrement şi de promenadă. Este fantastic să ai un luciu de apă la tine în sector, e o binecuvântare. Zona aceasta, pe baza unui concurs internaţional de soluţii, poate să arate altfel. Al doilea proiect major - şi o să fie greu, dar sper să avem guvernarea, să mă pot duce peste ministrul Apărării şi să îi cer terenul de peste linia lui 41, unde avem Parcul Moghioroş (Drumul Taberei). Acolo este un teren care ar creşte suprafaţa parcului cu 60%. Este lăsat în paragină, plin de şobolani. Îl putem amenaja astfel încât să avem un parc mult mai mare în Drumul Taberei. Şi punctul trei - ştiu că Nicuşor Dan îşi doreşte ca pe str. Liniei să fie metrou uşor şi întrebarea mea este dacă putem concilia cumva ideea de metrou uşor cu ideea de spaţiu verde sau cu ideea de transport alternativ, pentru că cei din Militari nu au suficient spaţiu verde", a declarat Ciucu în cadrul evenimentului desfăşurat la Stadionul Metrorex.

El a spus că îşi doreşte să le redea oamenilor plăcerea "de a locui în cartiere frumoase", subliniind că zona în care trăieşte o persoană are legătură directă cu stima de sine.

"Nu avem parcuri, este adevărat. Dar avem grădini. Îmi propun să aduc peisagişti, horticultori, să vedem ce plante pot fi plantate, iar oamenii să se implice. Voi lua cvartal cu cvartal şi peisagiştii vor desena efectiv: unde să fie parcarea, grădina, mobilierul stradal", a explicat Ciucu.

Candidatul liberal a adăugat că printre blocuri există "terenuri lăsate în paragină" şi că îşi propune amenajarea acestora, dar şi să oprească "debandada" din zona imobiliară.

"Voi opri debandada construirii de blocuri între blocuri. Nu sunt deloc împotriva dezvoltării. Da, dacă există teren - şi există - să se construiască la noi în sector. Este în regulă, atâta timp cât se face planificat. Dar sunt împotriva dezvoltării haotice", a precizat el.

Ciucu a subliniat că serviciile de educaţie şi de sănătate trebuie să fie accesibile, în proximitatea locuinţelor, susţinând că va creşte capacitatea unităţilor de învăţământ, pentru a permite implementarea conceptului de "şcoală completă".

"În momentul de faţă copiii învaţă în două-trei schimburi. (...) Vreau să creştem capacitatea de primire şi asta se poate face prin mansardarea şcolilor. De asemenea, în acele şcoli care au suficient spaţiu - şi sunt astfel de şcoli şi le-am identificat - să construim unităţi de primire noi. Am dezvoltat conceptul de şcoală completă (...) care să permită copiilor să înveţe într-un singur schimb, să ia masa într-o cantină din curtea şcolii şi să deruleze activităţi de educaţie nonformală până când vin părinţii acasă de la muncă. Când mă refer la activităţi de educaţie nonformală mă refer la sport, la muzică, dans, limbi străine", a spus el.

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS şi-a anunţat intenţia de a construi grădiniţe şi 12 creşe. El a precizat că îşi doreşte şi închirierea de locuinţe cu destinaţie socială, pe o perioadă determinată, "pentru a evita ghetoizarea".

"Mi-am propus ca până la sfârşitul mandatului să avem cel puţin 1.000 de locuinţe sociale, dar mult mai multe locuinţe cu destinaţie socială. Adică, 1.000 să fie proprietatea noastră. În momentul de faţă e o nebunie ce se întâmplă. Gabriel Mutu vrea să facă 600 de apartamente, lucrarea este într-un stadiu incipient, deşi proiectul este foarte vechi şi are foarte multe neconformităţi. Neconformităţi care au fost aduse la cunoştinţa primăriei de către firma angajată special să monitorizeze lucrările şi imediat ce au arătat neregulile, li s-a rupt contractul", a afirmat el.

Un alt obiectiv îl reprezintă reluarea licitaţiei pentru operatorul de salubritate, Ciucu evidenţiind importanţa unui sistem de reciclare şi de colectare selectivă a deşeurilor.

"Gropile de gunoi sunt efectiv la capacitatea maximă şi nu avem altă soluţie decât să venim cu un sistem de colectare selectivă. Am în minte în special acele pubele îngropate, care permit o mult mai bună colectare selectivă", a spus el.

Ciucu a mai declarat că îşi doreşte reabilitarea termică a tuturor locuinţelor din sector, menţionând că a discutat cu persoane care s-au plâns de "calitatea foarte proastă" a lucrărilor realizate în actualul mandat.

"S-au folosit materiale proaste şi forţă de muncă necalificată. Şi erau oamenii nemulţumiţi că le curge apa în casă. Am trecut pe lângă un bloc şi am luat un deviz de lucrări. (...) Ştiţi cât ar costa pe piaţa liberă ca cineva să-şi anvelopeze termic un bloc cu două camere? Pe calculul meu, 3.500 de euro. Ştiţi cu cât anvelopează Primăria Sectorului 6 un apartament cu două camere? Cu 14.000 de euro. Şi întrebarea mea este unde sunt banii? De ce sunt atât de scumpe lucrările şi de ce sunt atât de proaste?", a întrebat el.

Potrivit lui Ciucu, primarul Gabriel Mutu a atras fonduri europene într-o măsură "nesemnificativă", dar a "împrumutat sectorul cu 251 de milioane de euro (...), pe care i-a dat deja pe contracte, pe ultima sută de metri, pentru lucrări proaste".

Un alt obiectiv al lui Ciprian Ciucu îl reprezintă stabilirea unor standarde de cost - "marje de preţuri minime sau maxime, în conformitate cu preţurile de pe piaţă, care pot fi corijate cu rata inflaţiei", astfel încât să nu mai existe preţuri supraevaluate.

"Voi asigura transparenţa totală a deciziilor la nivelul primăriei. Şi nu o să fac ce a făcut Gabriela Firea, să le spun oamenilor cu cinci minute înainte de şedinţă ceea ce au de votat. Sau cu cinci zile, în cel mai fericit caz. Oamenii vor şti cu cel puţin o lună înainte, deşi proiectele vor avea o maturitate de trei-patru luni până vor ajunge. (...) Vor fi 3-4-5 proiecte, dar bine gândite, bine fundamentate, implementabile, cu studiu de fezabilitate, cu plan de monitorizare, cu indicatori de calitate. Nu proiecte băgate pe bandă rulantă, numai ca să fie", a susţinut el.


Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO


La eveniment au mai fost prezenţi candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, şi preşedintele USR Sector 6, Alexandru Gâdiuţă, care şi-au explicat susţinerea pentru Ciprian Ciucu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro