AlegeriLocale2020/Constanţa: PMP solicită renumărarea şi verificarea buletinelor nule şi a celor neutilizate pentru Consiliul Local

AlegeriLocale2020/Constanţa: PMP solicită renumărarea şi verificarea buletinelor nule şi a celor neutilizate pentru Consiliul Local

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Constanţa a formulat mai multe contestaţii la BEJ privind desfăşurarea scrutinului electoral din 27 septembrie, solicitând, printre altele, renumărarea şi verificarea buletinelor de vot nule, precum şi a buletinelor neutilizate pentru alegerea Consiliului Local Constanţa.

"PMP Constanţa a solicitat renumărarea şi verificarea buletinelor de vot nule pentru alegerea Consiliului Local Constanţa, precum şi a buletinelor de vot pentru Consiliul Local neutilizate în secţiile de votare de pe raza Municipiului Constanţa, pentru a se constata corectitudinea sau incorectitudinea 'cheii' şi renumărarea şi verificarea buletinelor de vot pentru Consiliul Local Cumpăna, având în vedere că 195 de buletine au fost declarate nule", a informat, printr-un comunicat de presă, PMP Constanţa.

Conform sursei citate, formaţiunea politică a fost avertizată de mai mulţi alegători privind nereguli la urne.

"Mai mulţi alegători ne-au atras atenţia că, fiind patru buletine de vot, tuşul de pe ştampila 'VOTAT' nu a fost suficient pentru imprimarea exactă a formei ştampilei pe toate buletinele de vot, aspect care ar conduce la riscul anulării voturilor, cu toate că intenţia de vot este vizibilă şi incontestabilă. Pe de altă parte, ni s-a semnalat faptul că în unele secţii de votare alegătorii au primit câte două buletine de vot pentru Consiliul Judeţean şi nu au primit buletine de vot pentru Consiliul Local", a transmis PMP Constanţa.

Totodată, referitor la rezultatele de la Mangalia, PMP consideră că procesul electoral "a fost viciat de mai multe nereguli care au dus la un cumul de motive pentru a formula contestaţie".

"Blocarea de către primarul în funcţie a accesului auto locuitorilor din zona Fluvileg Mangalia, îngrădind dreptul de a vota, punerea în aplicare a metodei de fraudare 'suveică', identificarea într-o secţie de vot a mai multor buletine de vot pentru primar decât numărul persoanelor care şi-au exprimat votul, (...), precum şi binecunoscutul eveniment în care a fost implicat un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad, maximizarea apariţiilor media ale acestui presupus incident electoral pentru a se instaura incertitudinea că Murad, candidat susţinut de PMP, ar mai putea fi votat", sunt "nereguli" semnalate de PMP Constanţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?