AlegeriLocale2020/Costel Alexe (PNL): Solicit public primarilor PSD din judeţul Iaşi să demareze achiziţiile tabletelor

AlegeriLocale2020/Costel Alexe (PNL): Solicit public primarilor PSD din judeţul Iaşi să demareze achiziţiile tabletelor

Preşedintele PNL Iaşi şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, face un apel public la adresa primarilor PSD să nu boicoteze începutul de an şcolar şi buna funcţionare a activităţilor didactice şi să demareze de urgenţă achiziţiile pentru tablete şi celelalte materiale necesare.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, atrage atenţia prin intermediul unui comunicat de presă că prin hotărârea de Guvern adoptată săptămâna trecută privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu o sumă record pentru judeţul Iaşi, de 45,65 milioane de lei. Astfel, toate unităţile administrativ-teritoriale au acum la dispoziţie fonduri suficiente pentru a achiziţiona de urgenţă tablete şi alte materiale necesare începerii anului şcolar.

"Sumele record pe care le-am obţinut pentru Iaşi de la Guvern permit tuturor UAT-urilor să achiziţioneze tablete pentru elevi, indispensabile în această perioadă, mai ales acolo unde suntem pe scenariu galben sau roşu. Există informaţii şi plângeri că unii primari PSD refuză în mod deliberat să facă aceste achiziţii tocmai pentru a se crea o situaţie de criză, spunând părinţilor, elevilor şi tuturor cetăţenilor că nu există fonduri şi că Guvernul liberal nu vrea să-i ajute. Este o mare minciună. Toate primăriile au acum fonduri disponibile din care pot şi trebuie să achiziţioneze elevilor aceste tablete. Primarii PSD din Bivolari, Roşcani, Ţibăneşti şi din alte localităţi din judeţ sabotează în mod deliberat proprii elevi, familiile acestora şi comunităţile lor. Solicit în mod public primarilor PSD din judeţul Iaşi care amână deliberat achiziţia de tablete pentru elevi, să demareze urgent achiziţiile! Nu transformaţi nevoile copiilor în luptă şi boicot electoral, nu vă jucaţi cu soarta unei generaţii pentru interesele voastre înguste", spune Costel Alexe.

El a afirmat că dacă va fi ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi va fi un partener corect al primarilor, indiferent de culoarea politică a acestora.

"După 27 septembrie voi fi un partener corect cu toţii primarii din judeţ, indiferent de culoarea politică, ce se luptă şi muncesc pentru comunităţile lor. Dacă, însă, voi constata că unii dintre ei au sabotat începerea anului şcolar, nu voi avea nicio remuşcare să-i evit pentru următorii ani. Ei nu vor mai fi parteneri pentru mine. Acest început de an şcolar este şi un test al corectitudinii, al eficienţei şi al implicării administrative", spune Costel Alexe prin intermediul comunicatului de presă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...