AlegeriLocale2020/Orban: PSD şi-a bătut joc de Constanţa în ultimii 20 de ani; PNL poate învinge această mafie

AlegeriLocale2020/Orban: PSD şi-a bătut joc de Constanţa în ultimii 20 de ani; PNL poate învinge această mafie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seară, la Mangalia, la lansarea candidaţilor partidului din judeţul Constanţa pentru alegerile locale din 27 septembrie, că au misiunea de a opri cei 20 de ani în care judeţul a fost "ţinut pe loc" de PSD, PNL având forţa de a învinge "mafia" existentă.

"Nu mai avem voie să ratăm încă o dată. Suntem pe primul loc. PSD este prăbuşit din punct de vedere al credibilităţii, PSD şi-a arătat impotenţa, PSD şi-a arătat reaua voinţă în ultimii 20 de ani în care şi-a bătut joc de Constanţa şi de judeţ. Doar PNL are forţa de a învinge această mafie", a spus Orban.

El şi-a îndemnat colegii de partid constănţeni să se mobilizeze şi mai mult, pentru că se luptă cu un adversar "fără scrupule".

"Intrăm în linie dreaptă. De acum înainte trebuie să călcăm pe acceleraţie, trebuie să mobilizăm toate echipele liberale, pentru că în următoarele zile va trebui să ne batem pe fiecare loc. Ne luptăm cu un adversar care nu are scrupule, care e în stare de orice ca să obţină voturi pe care nu le merită. E în stare să corupă, să fure, să falsifice procese verbale electorale, e în stare să intimideze angajaţi din companii sau instituţii publice pentru a-i determina să voteze împotriva voinţei. Ne batem cu nişte indivizi care nu au niciun scrupul, care au ţinut pe loc municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, în timp ce constănţenii au sărăcit. (...) Nimeni dintre sutele şi miile de investitori care au vrut să investească în Constanţa nu au primit altceva decât o uşă în nas, pentru că în Constanţa, şi pe vremea lui Mazăre, şi pe vremea lui Făgădău, pe vremea lui Stroe în general (...), nu au existat bani decât pentru ei, în timp ce toţi ceilalţi au fost ţinuţi departe de orice fel de posibilitate de a reuşi în viaţă, de a dezvolta afaceri, de a dezvolta judeţul", a afirmat preşedintele PNL.

Potrivit lui Orban, liberalii au misiunea de a face dreptate în Constanţa.

"Este misiunea noastră, a liberalilor, să facem dreptate în Constanţa, să oprim aceşti 20 de ani în care Constanţa a fost ţinută pe loc. (...) România este o ţară europeană, o ţară NATO, România trebuie să se dezvolte ca o democraţie şi ca o economie liberă, în care oamenii să fie respectaţi, să aibă dreptul la reuşita în viaţă", a adăugat liderul PNL.

El a susţinut că doar PNL, prin Vergil Chiţac, candidat la Primăria Constanţa, şi Mihai Lupu, la şefia Consiliului Judeţean, poate "pune la pământ mafia care a sugrumat Constanţa".

"Doar PNL are forţa de pune la pământ această mafie care a sugrumat Constanţa şi şi-a bătut joc de fiecare cetăţean al Constanţei. Doar Vergil Chiţac poate să bată primarul PSD, doar Mihai Lupu poate să-l bată pe baronul roşu (n. r. - Felix Stroe, candidat PSD la CJ Constanţa), care crede că poate să cumpere toţi locuitorii judeţului Constanţa, care umblă în fiecare zi pe la fiecare primar să mai târguiască câteva zeci sau câteva sute de voturi, care îşi foloseşte toate resursele, care în mare parte sunt resurse publice, pentru a încerca să cumpere oameni, indivizi care au capacitatea de a influenţa votul altora", a spus premierul.

Ludovic Orban a subliniat că PNL nu poate accepta o politică precum cea a PSD.

"Nu putem accepta o astfel de politică. Destul, a trecut vremea pachetelor în care bugetul Constanţei era făcut praf şi pulbere. (...) Ca să crească pensiile, trebuie să crească salariul mediu, trebuie să crească numărul de angajaţi, iar lucrul ăsta nu se poate întâmpla decât printr-o dezvoltare economică, prin atragerea de investiţii care să genereze locuri de muncă bine plătite, care să-i ţină pe români acasă, care să oprească exodul inteligenţei, materiei cenuşii, care se întâmplă de 20 de ani", a mai spus Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...