AlegeriLocale2020/PNL Mureş: UDMR ia pe cont propriu Asociaţia Zona Metropolitană şi se joacă de-a campania electorală

AlegeriLocale2020/PNL Mureş: UDMR ia pe cont propriu Asociaţia Zona Metropolitană şi se joacă de-a campania electorală

Organizaţia Mureş a Partidului Naţional Liberal (PNL) a acuzat, marţi, UDMR că "ia pe cont propriu Asociaţia Zona Metropolitană" şi l-a somat pe preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, să nu folosească resursele instituţiei şi poziţia sa publică în campania electorală.

Reacţia liberalilor a venit după ce candidatul UDMR la funcţia de preşedinte al CJ Mureş, Peter Ferenc, şi candidatul independent la Primăria Târgu Mureş, Soos Zoltan, care este susţinut şi de această formaţiune politică, au anunţat că vor semna un pact de colaborare între Asociaţia Zonei Metropolitane din Târgu Mureş şi primăriile din Zona Metropolitană.

"UDMR ia pe cont propriu Asociaţia Zona Metropolitană şi se joacă de-a campania electorală. Arheologul Soós Zoltán anunţă că se va semna un acord fantomatic, pe care îl denumeşte, abuziv, 'Pactul de colaborare între Asociaţia Zonei Metropolitane din Târgu Mureş şi Primăriile din Zona Metropolitană'. Tot în mod abuziv, Péter Ferenc, şeful UDMR Mureş şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, profită de poziţia de copreşedinte al Asociaţiei Zona Metropolitană Târgu Mureş şi îi convoacă la o întâlnire pe 'primarii din Zona Metropolitană şi pe reprezentanţii primăriilor locale'. Aberant şi de neînţeles este anunţul prezenţei la eveniment a arheologului Soós Zoltán, candidatul susţinut de UDMR la Primăria Târgu Mureş. PNL Mureş îl somează pe Preşedintele Consiliului Judeţean să nu folosească resursele instituţiei şi poziţia sa publică în campania electorală", a arătat PNL Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit PNL Mureş, Péter Ferenc a avut la dispoziţie patru ani, 'în care şi-a dovedit incompetenţa' şi urmele mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean nu pot fi şterse printr-o şedinţă convocată la Nazna.

"Singura explicaţie logică pe care o găsim în demersul lui Péter Ferenc este că a citit programul PNL pentru Târgu Mureş, unde a văzut resursele financiare puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru Zonele Metropolitane. Este lăudabil, totuşi, că până şi UDMR apreciază abordarea guvernului liberal de a sprijini dezvoltarea zonelor metropolitane, ca principale contributoare la PIB-ul României. Noi, liberalii, am decis în cea mai recentă şedinţă de guvern să extindem măsurile de descentralizare şi la exerciţiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene. Astfel, marile oraşe scapă de dependenţa de guvern pentru dezvoltarea marilor proiecte locale. Acestea vor fi implementate de echipa pe care Cristian Chirteş, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, o va face cu Theodora Benedek, viitorul primar al municipiului Târgu Mureş", susţine PNL Mureş.

UDMR Mureş a anunţat semnarea Cartei de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Târgu Mureş în cadrul unui eveniment ce va avea loc miercuri, în satul Nazna, comuna Sâncraiu de Mureş, cartă prin care "autorităţile locale din zona metropolitană îşi vor confirma angajamentul faţă de realizarea planurilor de dezvoltare a zonei metropolitane, în special a planurilor care privesc dezvoltarea sistemului de transport".

UDMR a menţionat că la eveniment vor participa Péter Ferenc, preşedintele UDMR Mureş şi al Consiliului Judeţean Mureş, Soós Zoltán, candidat independent la funcţia de primar al municipiului Târgu Mureş, precum şi reprezentanţii autorităţilor locale membri ai Asociaţiei Zonei Metropolitane Târgu Mureş. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei