AlegeriLocale2020/Poliţia Mangalia i-a deschis un nou dosar lui Mohammad Murad, pentru inducerea în eroare a alegătorilor

AlegeriLocale2020/Poliţia Mangalia i-a deschis un nou dosar lui Mohammad Murad, pentru inducerea în eroare a alegătorilor

Poliţia Mangalia i-a deschis un nou dosar penal lui Mohammad Murad, candidat independent la funcţia de primar, sprijinit de PSD, pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce organizaţia locală a PNL a formulat plângere în acest sens atât către biroul electoral, cât şi la poliţie, a declarat, pentru AGERPRES, Dana Constantinescu, secretar general al formaţiunii liberale.

Potrivit sursei citate, Organizaţia municipală Mangalia a PNL a sesizat faptul că luni, 21 septembrie, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun Olimp pliante ce imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii C.E.C, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad, sugerându-se că dacă acesta va ajunge primar, "seniorii" oraşului, aşa cum sunt numiţi pe materialele electorale respective, vor primi câte 10.000 de lei.

"Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv", se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia.

PNL Mangalia cere sancţionarea lui Mohammad Murad pentru mituirea şi inducerea în eroare a alegătorilor, conform Codului penal.

La sfârşitul lunii august, IPJ Constanţa a anunţat declanşarea unei anchete penale, în baza unei sesizări din oficiu, după ce la un post local de televiziune a apărut o ştire în care Mohammad Murad a fost filmat în timp ce împărţea pachete inscripţionate cu numele său şi sloganul electoral.

În ştirea transmisă de un post de televiziune din Constanţa se observă cum Mohammad Murad împarte unor cetăţeni pachete cu sloganul "Alături de oameni" şi numele său, el înregistrându-şi de altfel candidatura la funcţia de primar al Mangaliei, ca independent, după ce anterior îşi declarase dorinţa de a candida pentru Primăria Constanţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...