AlegeriLocale2020/Ponta: Blatul de la Mureş al UDMR cu PSD este ruşinos, nu e în interesul comunităţii

AlegeriLocale2020/Ponta: Blatul de la Mureş al UDMR cu PSD este ruşinos, nu e în interesul comunităţii

Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a declarat, vineri seara, că nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu PSD în privinţa unui candidat comun la Târgu Mureş şi că acest fapt are drept cauză un "blat" al social-democraţilor cu UDMR, care nu ar fi în interesul comunităţii.

"La Târgu Mureş (unde sunt 12 candidaţi pe partea română şi unul susţinut de partidele de maghiare, n.r.) cred că miza este uriaşă. De 20 de ani UDMR nu a mai avut primar la Târgu Mureş (...) Am încercat negocieri în primul rând cu PSD-ul, le-am spus de la început că ar trebui să susţinem candidaţi comuni, candidaţi profesionişti. Din păcate, PSD-ul - eu cred şi îmi pare rău acest lucru, că şi la municipiul Târgu Mureş, şi la judeţul Mureş sunt nişte fake candidaţi, nu sunt nişte candidaţi serioşi şi e o mare greşeală. E o mare greşeală să pui nişte candidaţi pe care nu cred că-i vor vota nici membrii PSD, pentru că blatul ăsta cu UDMR, de la Mureş, al PSD-ului cred că este un blat ruşinos, nu e un blat în interesul comunităţii, e un blat în interes personal, al câtorva persoane şi asta de obicei costă foarte tare", a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a spus că şi-ar dori ca alegătorii să treacă de bariera etnică şi să aleagă candidatul cel mai capabil.

"Eu îmi doresc un singur lucru: dincolo de această barieră etnică pe care tot aşteptăm oamenii să o treacă şi nu o trec, de fapt, eu sper ca românii şi maghiarii din Târgu Mureş să-l aleagă pe cel mai capabil, să fie gospodar, să atragă fonduri europene şi să administreze oraşul. Asta cred şi, din punctul ăsta de vedere, mi-e foarte clar că bătălia se dă între candidatul UDMR şi candidatul Pro România, Claudiu Maior, care are o experienţă foarte mare în administrarea oraşului", a afirmat el.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, a arătat Ponta, Partidul Pro România îl va susţine pe actualul primar din Târgu Mureş, Dorin Florea, care candidează independent.

"Despre şansele lui Dorin Florea - cred că este, dacă nu cel mai cunoscut, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni politici din Mureş, prin calitatea de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, cred că a făcut multe lucruri bune, şi lucruri rele, ca şi mine, ca noi toţi care suntem şi am ocupat funcţii. Probabil că unii îl iubesc, alţii îl urăsc, e normal să stârneşti asemenea pasiuni, dar cred că ştie ce înseamnă administraţie publică şi cred că ar fi un preşedinte bun de consiliu judeţean. De aia îl şi susţin", a mai spus Victor Ponta. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!