AlegeriLocale2020/Prahova: Conflict între primarul de la Podenii Noi (PPU-SL) şi contracandidatul său de la PNL

AlegeriLocale2020/Prahova: Conflict între primarul de la Podenii Noi (PPU-SL) şi contracandidatul său de la PNL

Un conflict în care au fost implicaţi primarul în funcţie al comunei Podenii Noi (PPU-SL), Mihai Alioante, şi contracandidatul său din partea PNL, Cristian Stârpici, a avut loc, joi seară, în zona căminului cultural din comună, două persoane având nevoie de îngrijiri medicale după ce la faţa locului a fost folosit un spray iritant lacrimogen.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova a informat, vineri, că poliţiştii au fost sesizaţi joi seară, prin apel la 112, asupra faptului că în exteriorul unei instituţii publice din localitatea Podenii Noi a avut loc un conflict verbal spontan între patru bărbaţi.

"Din cercetări a rezultat faptul că unul dintre bărbaţi a utilizat spray-ul iritant lacrimogen, motiv pentru care două dintre persoanele implicate în conflict au necesitat îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, cele două persoane au fost transportate la spital, fără a necesita internare", precizează sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, persoanele implicate în eveniment sunt patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani.

Candidatul PNL la funcţia de primar al comunei, Cristian Stârpici, a declarat pentru AGERPRES că el şi alte două persoane, care sunt membri ai echipei sale de campanie, au fost atacaţi cu spray lacrimogen şi agresaţi de către membri ai echipei de campanie a primarului Mihai Alioante.

Stârpici a precizat că edilul şi echipa sa de campanie se aflau la căminul cultural, unde lucrau la materiale pentru campanie, iar în momentul în care, însoţit de alte două persoane, a mers să le ceară acestora socoteală, au fost agresaţi şi atacaţi cu spray lacrimogen.

Cel care a folosit spray-ul iritant este, potrivit candidatului PNL, chiar fiul primarului în funcţie.

Candidatul PNL spune că va depune plângere penală împotriva acestuia, dar şi împotriva fostului viceprimar al comunei, Ionel Badea, care de asemenea ar fi participat la agresiune.

Pe de altă parte, primarul Mihai Alionte a declarat, pentru AGERPRES, că împreună cu alte nouă persoane, voluntari, dar şi cu fiul său de şase ani, se afla în sediul căminului cultural unde lucrau pentru montarea mobilierului destinat unităţilor de învăţământ.

"Au venit peste noi, candidatul PNL cu încă vreo doi colegi de breaslă, au intrat peste noi, ne-au gazat cu gaze lacrimogene. Domnul consilier personal al meu, fostul viceprimar, a ieşit la ei... L-au călcat în picioare", a spus Alionte.

Edilul a precizat că va depune plângere penală împotriva celor trei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul, iar la finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun, se arată în informarea IPJ Prahova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria