AlegeriLocale2020/Vaslui: Cinci persoane reţinute pentru infracţiuni în legătură cu scrutinul de pe 27 septembrie

AlegeriLocale2020/Vaslui: Cinci persoane reţinute pentru infracţiuni în legătură cu scrutinul de pe 27 septembrie

Poliţiştii vasluieni au reţinut patru bărbaţi şi o femeie, acuzaţi de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu în legătură cu derularea procesului electoral de pe 27 septembrie, aceştia fiind plasaţi apoi sub control judiciar.

Pentru aceleaşi fapte mai sunt cercetate în stare de libertate alte două persoane, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

"În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii, s-a stabilit că cele şapte persoane ar fi participat atât în calitate de autori, dar şi complici, la săvârşirea infracţiunilor cercetate. Aceştia ar fi solicitat, procurat, întocmit şi folosit, mai multe adeverinţe medicale întocmite şi eliberate în fals. Adeverinţele, pe care erau consemnate situaţii nereale, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fără ca persoanele înscrise pe respectivele adeverinţe să sufere de afecţiuni medicale care să le facă netransportabile, în vederea exercitării dreptului de a vota. Totodată, persoanele înscrise pe respectivele adeverinţe nu ar fi avut cunoştinţă despre acestea şi nici nu le-ar fi solicitat", se arată într-un comunicat de presă remis, joi, de IPJ Vaslui.

Ulterior, pe data de 27 septembrie, comisiile de votare de la toate cele trei secţii de pe raza comunei Ibăneşti au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specială mobilă la domiciliile persoanelor în numele cărora au fost formulate cereri, pentru ca acestea să-şi exercite dreptul de vot.

"Ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de patru bărbaţi şi o femeie măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi (8 octombrie, n.r.) aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Două persoane sunt cercetate în stare de libertate. În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea activităţii infracţionale a persoanelor implicate", a mai comunicat IPJ Vaslui.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…