AlegeriRMoldova Maia Sandu - 35,96 %, Igor Dodon - 32,74% (rezultate oficiale preliminare)

AlegeriRMoldova Maia Sandu - 35,96 %, Igor Dodon - 32,74% (rezultate oficiale preliminare)

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat, duminică, primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, potrivit datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,67% din secţiile de votare din ţară.

Maia Sandu a obţinut 35,96% din voturi, devansându-l pe preşedintele în exerciţiu, socialistul Igor Dodon, care a fost votat de 32,75% din electorat.

Pe următoarele locuri s-au clasat Renato Usatîi (Partidul Politic "Partidul Nostru") cu 16,94%, Violeta Ivanov (Partidul Politic "Şor") cu 6,52%, Năstase (Partidul Politic "Platforma Demnitate şi Adevăr") cu 3,26%, Octavian Ţîcu (Partidul Politic "Partidul Unităţii Naţionale") cu 2,01%, Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova) cu 1,38%, şi Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea) - 1,19%.

CEC a centralizat, de asemenea, voturile din 94,96% din cele 139 de secţii de votare din străinătate. Candidatul PAS s-a impus detaşat în diasporă, obţinând 69,62% din voturi, în timp ce Igor Dodon s-a clasat abia al treilea cu 3,69% din voturi. Pe poziţia a doua s-a situat candidatul Renato Usatîi (Partidul Politic "Partidul Nostru"), cu 17,63%.

Pentru că niciunul dintre candidaţi nu a întrunit 50% + 1 din voturi, Maia Sandu şi Igor Dodon se vor înfrunta în turul al doilea, care va fi organizat pe 15 noiembrie.AGERPRES/(editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale