AlegeriSUA Hillary Clinton, în colegiul electorilor în statul New York

AlegeriSUA Hillary Clinton, în colegiul electorilor în statul New York

Hillary Clinton, candidată la preşedinţie în 2016 împotriva lui Donald Trump, a declarat miercuri că face parte din colegiul electoral care îl va alege pe câştigătorul scrutinului marţi seară în statul New York, relatează AFP.

''Sunt un elector (important) în New York'', a declarat ea la radio SiriusXM. "Sunt sigură că o să votez pentru Joe şi Kamala la New York şi este foarte interesant", a adăugat ea despre candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi Kamala Harris, care candidează pentru funcţia de vicepreşedinte..

Statul New York, un fief democrat, are 29 de mari electori printre cei 538 care îl vor alege oficial pe preşedintele american pe 14 decembrie (în urma votului cetăţenilor statului lor din 3 noiembrie).

Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, un sufragiu universal indirect, trebuie să se atingă pragul de 270 de mari electori, indiferent de rezultatul votului popular.

În 2016, Donald Trump a obţinut cu aproape trei milioane de voturi mai puţin decât Hillary Clinton, dar a câştigat în câteva state-cheie care i-au adus o majoritate în colegiul electoral. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla