AlegeriSUA Hillary Clinton, în colegiul electorilor în statul New York

AlegeriSUA Hillary Clinton, în colegiul electorilor în statul New York

Hillary Clinton, candidată la preşedinţie în 2016 împotriva lui Donald Trump, a declarat miercuri că face parte din colegiul electoral care îl va alege pe câştigătorul scrutinului marţi seară în statul New York, relatează AFP.

''Sunt un elector (important) în New York'', a declarat ea la radio SiriusXM. "Sunt sigură că o să votez pentru Joe şi Kamala la New York şi este foarte interesant", a adăugat ea despre candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi Kamala Harris, care candidează pentru funcţia de vicepreşedinte..

Statul New York, un fief democrat, are 29 de mari electori printre cei 538 care îl vor alege oficial pe preşedintele american pe 14 decembrie (în urma votului cetăţenilor statului lor din 3 noiembrie).

Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, un sufragiu universal indirect, trebuie să se atingă pragul de 270 de mari electori, indiferent de rezultatul votului popular.

În 2016, Donald Trump a obţinut cu aproape trei milioane de voturi mai puţin decât Hillary Clinton, dar a câştigat în câteva state-cheie care i-au adus o majoritate în colegiul electoral. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...