#alegeriSUA Monumentul Washington va fi închis pentru două săptămâni, până la 24 ianuarie

#alegeriSUA Monumentul Washington va fi închis pentru două săptămâni, până la 24 ianuarie

Serviciul parcurilor naţionale din SUA (USNPS) a anunţat luni că a decis închiderea Monumentului Washington ca urmare a ameninţărilor primite din partea unor grupuri implicate în asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, transmite Reuters.

Monumentul Washington - un obelisc cu înălţimea de 169 de metri ridicat în memoria primului preşedinte al Statelor Unite, George Washington - va rămâne închis până la 24 ianuarie, pentru a se preveni eventuale perturbări ale ceremoniei de învestire a preşedintelui ales Joe Biden, prevăzută pentru 20 ianuarie.

Într-o declaraţie postată pe website-ul său, USNPS a menţionat că ameninţările includ posibila perturbare a ''pregătirii şi desfăşurării evenimentelor inaugurale, care au loc în câteva zone ale parcului'' .

De asemenea, USNPS va putea institui, dacă este necesar, închiderea provizorie a accesului public pe căile rutiere, în parcări şi toalete în zonă, pentru a proteja siguranţa publică şi resursele parcului.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Ceremonia de preluare a mandatului de preşedinte de către Joe Biden se va desfăşura într-un format redus, din cauza pandemiei de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...