#alegeriSUA OMS îl felicită pe Biden, care a promis să oprească ieşirea SUA din organizaţie

#alegeriSUA OMS îl felicită pe Biden, care a promis să oprească ieşirea SUA din organizaţie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi recapătă speranţa de a-şi reface legăturile cu Statele Unite ale Americii, aflate în prezent la cel mai scăzut nivel, după victoria preşedintelui ales al SUA, Joe Biden, care a promis în timpul campaniei electorale să pună capăt procesului de ieşire a ţării sale din această organizaţie internaţională, transmite duminică EFE.

"Felicitări preşedintelui ales Joe Biden şi vicepreşedintelui ales Kamala Harris. Colegii mei de la OMS şi cu mine suntem nerăbdători să lucrăm cu dumneavoastră şi cu echipele dumneavoastră", a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Într-un mesaj difuzat pe Twitter, Tedros a amintit că "o criză precum cea provocată de pandemia de COVID-19 demonstrează importanţa solidarităţii în protejarea vieţilor şi a mijloacelor de subzistenţă".

SUA sunt ţara cea mai afectată de coronavirus la nivel mondial, cu aproape 10 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi 233.000 asociate acestei boli.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a acuzat OMS că nu a acţionat la timp pentru a stăvili răspândirea coronavirusului şi că a acoperit China, care - potrivit actualului lider de la Casa Albă - a ascuns restului lumii informaţii importante despre noul virus în prima fază a pandemiei.

Trump a ordonat retragerea ţării sale din OMS, cu începere din 6 iulie 2021, însă Biden a declarat că, dacă va câştiga scrutinul prezidenţial, va anula această decizie chiar din prima zi a mandatului său. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…