#alegeriSUA: Trump susţine că un avion ''plin cu huligani'' s-ar fi îndreptat spre Convenţia Republicană pentru a perturba lucrările

#alegeriSUA: Trump susţine că un avion ''plin cu huligani'' s-ar fi îndreptat spre Convenţia Republicană pentru a perturba lucrările

Preşedintele american Donald Trump a declarat că autorităţile investighează un presupus complot în care sunt implicate şapte persoane care au călătorit în weekendul trecut la bordul unui avion, transportând un "echipament" nespecificat şi având ca scop să "perturbe" recenta convenţie a Partidului Republican, dar nu a oferit dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează marţi Reuters.

Într-un interviu pentru Fox News difuzat luni seară, Trump a afirmat iniţial că o persoană a urcat într-un avion în acest scop într-un oraş pe care nu l-a numit, iar apoi a spus că avionul "era complet plin cu huligani care purtau nişte uniforme închise la culoare, uniforme negre şi echipament".

"Erau în jur de şapte oameni în avion ca această persoană şi mulţi oameni erau în avion pentru a face mult rău", a afirmat preşedintele SUA.

Trump nu a precizat dacă indivizii în cauză se îndreptau spre Charlotte, în statul Carolina de Nord, unde au avut loc unele dintre evenimentele Convenţiei Republicane, sau spre Washington, unde miliardarul republican a acceptat nominalizarea partidului în cadrul unui discurs în care a folosit, în mod controversat, Casa Albă ca fundal.

Întrebat unde s-a produs incidentul, Trump, care încearcă să obţină un nou mandat la Casa Albă cu o platformă bazată pe "lege şi ordine" într-un context în care este devansat în sondaje de candidatul prezidenţial democrat Joe Biden, a refuzat să divulge informaţia, precizând că în prezent se derulează o investigaţie.

Preşedintele SUA nu a precizat nici care agenţii guvernamentale investighează presupusul incident şi nici ce fel de "echipament" aveau asupra lor aceşti indivizi şi cum au reuşit să se urce la bordul unui avion care se îndrepta spre un oraş american.

Reprezentaţii Administraţiei federale a aviaţiei civile (FAA) i-a îndrumat pe jurnalişti să obţină informaţii suplimentare de la Casa Albă, care până acum nu le-a furnizat. Nici Departamentul Securităţii Interne nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta afirmaţiile lui Trump.

De asemenea este neclar, notează agenţia de ştiri, dacă presupusul incident s-ar fi produs la bordul unui avion comercial sau de alt tip şi dacă cineva a fost arestat sau pus sub acuzare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră