Aleksei Navalnîi lansează din închisoare un nou apel la proteste împotriva războiului, duminică, în toată Rusia

Aleksei Navalnîi lansează din închisoare un nou apel la proteste împotriva războiului, duminică, în toată Rusia

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare, a lansat din nou un apel, pentru duminică, la organizarea unor proteste împotriva războiului din Ucraina, la Moscova şi în alte oraşe din Rusia, informează Reuters.

"Maniacul nebun Putin va fi oprit cel mai repede acum de oamenii din Rusia dacă se opun războiului", îndeamnă Navalnîi în mesajul trimis pe contul său de pe Instagram.

"Trebuie să mergeţi la mitinguri împotriva războiului în fiecare weekend, chiar dacă unii au plecat ori s-au speriat... Sunteţi coloana vertebrală a mişcării împotriva războiului şi a morţii", a spus el.

Rusia a lansat o invazie asupra Ucrainei în 24 februarie, acesta fiind cel mai mare asalt împotriva unei ţări europene după cel de-al Doilea Război Mondial. Moscova îşi numeşte acţiunile în Ucraina "operaţiune specială" pentru dezarmarea şi "denazificarea" Ucrainei. Ucraina şi aliaţii săi occidentali susţin că acesta este pretext nefondat pentru un război care provoacă temeri privind un conflict major în Europa.

Grupul de monitorizare a protestelor OVD Info afirmă că 13.908 persoane au fost reţinute la manifestaţii împotriva războiului în Rusia de la declanşarea invaziei.

Navalnîi a fost încarcerat anul trecut la revenirea sa în Rusia, după ce a primit îngrijiri medicale în Germania, în urma unei otrăviri cu agent neurotoxic de tip militar Noviciok în timpul unei vizite în Siberia în 2020. Autorităţile ruse au negat orice implicare în otrăvirea sa.

Deşi în închisoare, Aleksei Navalnîi reuşeşte să publice postări pe reţelele de social media prin intermediul avocaţilor şi aliaţilor săi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...