ALERTĂ! Dragnea contestă în instanță și noul complet de judecată după ce n-a ieșit ce-și dorea! Fraților, dementul ăsta scoate România din UE!

ALERTĂ! Dragnea contestă în instanță și noul complet de judecată după ce n-a ieșit ce-și dorea! Fraților, dementul ăsta scoate România din UE!

ALERTĂ! Dragnea contestă în instanță și noul complet de judecată după ce n-a ieșit ce-și dorea! Fraților, dementul ăsta scoate România din UE! Liviu Dragnea a contestat vineri, prin avocat, și noul complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție care judecă apelul său în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Contestația a fost depusă la Curtea de Apel București, avocatul lui Dragnea susținând că tragerea la sorți a noului complet trebuia făcută abia după publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei Curții Constituționale prin care a ÎCCJ a fost obligată să schimbe modalitatea de compunere a completurilor de 5.

„Ne-am văzut obligați să formulăm aceasta cerere pentru că suntem în situația de a fi în continuare cu drepturi procesuale vădit afectate, respectiv repartizarea aleatorie a cauzelor", a spus apărătorul liderului PSD.

Este a doua acțiune în instanță pe care liderul PSD o demarează împotriva judecătorilor care au pe masă dosarul său penal. Pe 8 octombrie, el a contestat la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) decizia Colegiului de conducere al Înaltei Curţi (ICCJ) în cazul constituirii primului Complet de 5 judecători (C5) care judecă apelul împotriva sentinţei sale de condamnare la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

La începutul acestei luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, pentru 3 decembrie, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Pe 9 noiembrie, Înalta Curte a tras la sorți judecătorii completurilor de 5 judecători, schimbând componența celui care îl va judeca pe Liviu Dragnea. Cu două zile înainte, Curtea Constituțională a admis, cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă” sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte, decizând că ÎCCJ se află în ilegalitate din 2014, când a decis să nu respecte prevederea adusă în 2013 legii 304/2004 privind compunerea completurilor de 5 judecători. Actul normativ spune că toți cei 5 judecători ai completului se stabilesc prin tragere la sorți, or ÎCCJ a decis ca doar 4 dintre ei să fie aleși astfel.

Noul complet de 5 care ar urma să judece apelul făcut de Liviu Dragnea în dosarul angajorilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care este acuzat de corupţie, este format din patru doamne şi un bărbat.

Judecătorul, Valentin Şelaru, este fostul asistent al Laurei Codruta Kovesi, decretul său de numire la Curtea Supremă fiind semnat de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Mai exact, Valentin Şelaru este fostul asistent al Laurei Codruta Kovesi, decretul său de numire la Curtea Supremă fiind semnat de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Valentin Şelaru a judecat mai multe dosare DNA, inclusiv pe cel al Alinei Bica, fosta şefă DIICOT. Există şi o controversă, pe vremea când era procuror la DNA Braşov, l-a reţinut şi arestat pe un fost ofiţer SRI, Sorin Crivăţ care a murit atunci când era la Penitenciarul Codlea, în condiţii suspecte.

Judecătoarea Francisca Vasile e cea care a confirmat în 2018 ordonanţa DNA de redeschidere a dosarului TelDrum, închis în 2013. Redeschiderea a fost decisă doar pentru faza in rem a urmăririi penale şi doar în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu. T

ot Francisca Vasile a decis ca aerhiepiscopul Tomisiului, Teodosie, să rămână sub control judiciar în dosarul în care acesta e acuzat de deturnare de fonduri europene. Un alt dosar judecat de Francisca Vasile este cel privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. Tot Francisca Vasile a fost cea care a decis anularea interceptărilor din dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi al deputatului Mircea Drăghici, obţine în baza mandatului de siguranţă naţională.

Rodica Cosma - şefa completului - a judecat printre altele şi dosarul Poşta Română. Cosma a făcut parte din completul de cinci judecători care a condamnat-o la închisoare pe fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iabob Ridzi.

Este judecătoarea care a decis în 2014, eliberarea din arest a primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi anchetarea lui sub control judiciar, în dosarul de dare de mită pentru construcţia unui cartier de locuinţe sociale. Cosma este unul din magistraţii care l-a achitat în primă instanţă pe fostul ministru Tudor Chiuariu, a făcut parte din completul care a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul de plagiat al premierului Victor Ponta şi a decis condamnarea definitivă a lui Cătălin Voicu. De asemenea Rodica Cosma a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Gigi Becali.

Simona Neniţă a fost preşedinta completului de trei judecători care au judecat dosarul lui Victor Ponta. Magistratul a ajuns la Curtea Supremă în 2011. Judecătorul a făcut parte din completul care a dispus achitarea definitivă a lui Adrian Năstase în dosarul Mătuşa Tamara şi a dispus eliberarea mai multor inculpaţi în dosarul Portul Constanţa, între care şi pe cea a fostului director portuar Eugen Bogatu.

În 2013, l-a condamnat la închisoare cu executare pe deputatul PSD, Nicolae Vasilescu.

Soţul Simonei Neninţă, avocat, e cel care l-a apărat pe fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisare pentru trafic de influenţă.

La rândul ei, judecătoarea Alina Ioana Ilie a avut pe rol o serie de dosare importante. Ea a fost desemnată pentru a lua în discuţie dosarul Turceni-Rovinari, în care au fost trimişi în judecată premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şova.

Totodată, magistratul a făcut parte din completul de cinci judecători care l-a condamnat definitiv pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii, la doi ani de închisoare cu executare.

De asemenea, l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pe Gigi Becali, în februarie 2013, în dosarul Sechestrării hoţilor de maşini.

Tot Alina Ilie l-a condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe judecătorul Toni Neacşu şi a decis, în 2013, condamnarea definitivă a fostului procuror Maximilian Bălăşescu, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. Alina Ioana Ilie a făcut parte din completul (alături de Florentina Dragomir şi Rodica Cosma) care a decis condamnarea, în iunie 2012, a lui Corneliu Iacobov, la 7 ani de închisoare, în dosarul “Rafo- Carom”.

Tragerea la sorţi

Preşedinta Curţii Supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorţi judecătorii care vor face parte din completele de 5 judecători.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis