ALERTĂ! ROBOR, nouă creștere SPECTACULOASĂ!

ALERTĂ! ROBOR, nouă creștere SPECTACULOASĂ!

Indicele ROBOR  a înregistrat luni o nouă creștere spectaculoasă! ROBOR  acrescut cu 8 la sută ajungând la 1.70 după ce vineri ajunsese la 1.58.

Indicele Robor cu scadenţă la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, şi-a continuat creşterea şi astăzi, începând săptămâna la 1,71%, faţă de 1,58% vineri. La începutul lunii septembrie, indicele era cotat la 0,92 %, notează Ziarul Financiar.

Băncile au reluat ofensiva împrumuturilor, după o perioadă în care creditarea a fost modestă, crescând cu ritmuri de 1-3% anual. Creditarea totală privată pentru populaţie şi companii a făcut în luna august un salt de 6,5% faţă de aceeaşi lună de anul trecut, cel mai rapid avânt din ultimii cinci ani. Ascensiunea creditării a fost susţinută în continuare exclusiv de creşterea împrumuturilor în lei, în timp ce creditele în valută sunt tot în declin.

Creşterea Robor a fost mai accelerată în septembrie, după mai multe luni de stabilitate.

Robor reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. El se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională, scrie zf.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /