ALERTĂ! Se înmulțesc pozițiile ROEXIT! Marian Munteanu, la Antena 3: „Va fi o declarație de independență” VIDEO

ALERTĂ! Se înmulțesc pozițiile ROEXIT! Marian Munteanu, la Antena 3: „Va fi o declarație de independență” VIDEO

ALERTĂ! Se înmulțesc pozițiile ROEXIT! Marian Munteanu, la Antena 3: „Va fi o declarație de independență”. Marian Munteanu, acuzat de simpatii legionare, contrapune referendumul pentru familie apartenenței la UE în prime-time la Antena 3. ”Va fi o declaratie de independență”.

 Marian Munteanu, fostul lider al studenților în 1990 și retras de PNL din cursa pentru Primăria București în 2016 după ce societatea civilă a dezvăluit simpatiile sale legionaroide, a fost invitat de Antena 3 luni seară în prime-time, unde a dezvoltat teza independenței față de UE, plecând de la tema referendumului.

”România e un stat suveran. Aceste chestiuni țin de dreptul suveran al poporului român. Decizia care se va lua la finalul acestei săptămâni este o declarație de independență. Dincolo de conotațiile sale culturale, religioase, politice, pentru că referendumul este dincolo de orice entitate care se asociază sau se implică în această dezbatere, și chiar dincolo de culte religioase, este vorba de națiunea română și de poporul român Care este pentru prima dată în istoria sa pe punctul de a se pronunța, printr-un referendum efectiv democratic, cu privire la o instituție fundamentală a civilizației. Deci aceasta este miza”, a spus Munteanu.

De altfel, Marian Munteanu este un apropiat al Coaliției pentru Familie și al președintelui acesteia, Mihai Gheorghiu. Munteanu a militat permanent pentru referendumul pentru familie și pentru valorile promovate de CpF.

În aceeași emisiune la Antena 3, Liviu Dragnea a spus prin telefon că nu vrea să stea ”ghiocel” în fața UE.

Marian Munteanu, fost lider al studenților în 1990, a fost promovat în politică de Virgil Măgureanu, primul șef al SRI de după Revoluție. Ulterior, Munteanu a fondat diferite mișcări civice, el fiind acuzat de organizații credibile ale societății civile că are simpatii fasciste și legionaroide.

”A avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată. Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice si chiar Constituționale. Doar cu aceste motive în minte, și cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să își expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societate românească cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu. Atragem atenția că prin insistarea cu această candidatură, România riscă să intre într-o spirală izolaționistă ce poate avea consecințe foarte grave pentru Democrația românească”, scriau într-un comunicat de presă din 2016 următoarele ONG-uri: Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss, Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună”, ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, ActiveWatch, Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP), Societatea de Analize Feministe AnA .Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată