ALERTĂ Americanii mârâie la Ungaria după ce Guvernul Orban i-a făcut un cadou lui Putin!

ALERTĂ Americanii mârâie la Ungaria după ce Guvernul Orban i-a făcut un cadou lui Putin!

ALERTĂ Americanii mârâie la Ungaria după ce Guvernul Orban i-a făcut un cadou lui Putin! Reacție dură a SUA la adresa Ungariei în cazul traficanților de arme predați Moscovei: ”Suntem dezamăgiți. Decizia ridică semne de întrebare”.

 Departamentul de Stat al SUA a reacționat extrem de dur după ce Ungaria a predat Moscovei doi traficanți de arme ruși care voiau să vândă armament greu cartelurilor mexicane, ignorând cererea de extrădare din partea Washingtonului. ”SUA sunt dezamăgite de decizia guvernului ungar de a-i extrăda pe cei doi Liubișin (tată și fiu – n.red.) în Rusia”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

”Ungaria este un partener și prieten al SUA, dar această decizie ridică semne de întrebare în legătură cu angajamentul Ungariei față de cooperarea în aplicarea legii. Această decizie nu este în linie cu parteneriatul nostru pentru aplicarea legii, subminează eforturile făcute de agențiile noastre pentru a construi acest caz și face cetățenii din SUA, Ungaria și restul lumii mai puțin siguri”, mai arată comunicatul citat.

Reamintim că SUA și Rusia au cerut extrădarea celor doi traficanți, Vladimir Liubișin și Vladimir Liubișin jr., justiția maghiară a spus că ambele cereri sunt valide, iar decizia a fost luată de guvernul Ungariei.

Decizia guvernului Ungariei a răcit și mai mult relațiile cu SUA, transmite site-ul de investigații Direkt3.hu. În locul extrădării în SUA, unde pe cei doi traficanți de arme îi aștepta pedeapsa cu închisoarea pe viață, guvernul condus de Orban i-a trimis pe cei doi în Rusia, potrivit investigației citate.

Armele procurate de cei doi ruși de la armata Ungariei și din UE urmau să ajungă la un cartel mexican specializat în transportul drogurilor în SUA, care le-ar fi utilizat tocmai în confruntările cu agenții americani.

O sursă diplomatică a declarat pentru Direkt3.hu că decizia Budapestei a transmis un mesaj clar tuturor aliaților din NATO: nimeni nu mai poate avea încredere în Ungaria.
Mike Pompeo, secretarul american de Stat

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?