ALERTĂ Americanii, reacție de o DURITATE fără precedent în cazul Kovesi!

ALERTĂ Americanii, reacție de o DURITATE fără precedent în cazul Kovesi!

Ambasada SUA, reacție dură în cazul Kovesi: „Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi”.

”Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, arată Ambasada SUA într-un răspuns pentru  G4Media.ro legat de dosarul deschis fostei șefe DNA.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procuror al Secţiei de anchetare a magistraţilor, a declarat joi dimineaţă că dosarul în care Laura Codruţa Kovesi este citată ca suspect a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018, anunță News.ro. Adina Florea este procurorul de caz în dosarul constituit în urma plângerii lui Ghiță legată de operațiunea privind aducerea în România din Indonezia a lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul delapidării FNI.

Raportul MCV al Comisiei Europene din noiembrie 2018 critica  noua secție pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați. ”Înființarea, în temeiul legilor justiției modificate, a noii secții de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați dă naștere unei îngrijorări deosebite în ceea ce privește lupta împotriva corupției, întrucât o nouă structură ar putea fi mai vulnerabilă în ceea ce privește independența decât a fost cazul până în prezent în ceea ce privește DNA, dat fiind că ar putea fi utilizată ca instrument suplimentar de intimidare a magistraților și de exercitare de presiuni asupra acestora. În plus, fiind un departament cu atribuții generale care acoperă toate categoriile de infracțiuni comise de magistrați, acestuia îi va lipsi, de asemenea, expertiza în ceea ce privește anchetarea infracțiunilor de corupție specifice, iar impactul ar fi amplificat dacă anchetarea tuturor persoanelor care au legătură cu un caz în care este implicat un magistrat nu ar mai intra în competența DNA”, arăta raportul MCV.

Vom reveni



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria