ALERTĂ Bacterie periculoasă, descoperită la Spitalul Universitar din București

ALERTĂ Bacterie periculoasă, descoperită la Spitalul Universitar din București

O bacterie periculoasă a fost descoperită la Spitalul Universitar din Capitală acolo unde una dintre sălile din secţia de obstetrică-ginecologie este închisă de două zile. Este vorba de bacilul piocianic, bacil care se dezvoltă în mediile umede. Din informaţiile de până acum, sala nu este una în care se fac operaţii de naştere. semnalează Digi24.

În urmă cu o săptămână au fost recoltate probe din această sală de ginecologie, iar vineri a fost confirmată existența aceste bacterii. Este vorba de piocianic. Bacteria a fost descoperită într-un filtru de apă al spălătorului din această secție.

În această sală se fac, de obicei, intervenții chirurgicale pentru fibrom sau chisturi. În urmă cu 2 zile, sala a fost închisă.

Mâine se vor efectua din nou probe, după ce s-a efectuat o dezinfectare. Dacă rezultatele vor fi din nou pozitive, sala va rămâne în continuare închisă. 

Potrivit managerului spitalului, în ultima perioadă nu au fost efectuate operații aici, astfel că nu sunt pacienți infectați cu această bacterie. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....