ALERTĂ Carmen Iohannis, citată la Parchetul General pe 10 decembrie

ALERTĂ Carmen Iohannis, citată la Parchetul General pe 10 decembrie

ALERTĂ Carmen Iohannis, citată la Parchetul General pe 10 decembrie. Carmen Iohannis a fost chemată din nou la Parchetul General în 10 decembrie, pentru audieri în dosarul privind casele din Sibiu, deschis în urma plângerii formulate de Lumea Justiției, au declarat pentru HotNews surse judiciare. Soția președintelui Klaus Iohannis fusese citată la audieri în 15 noiembrie, însă nu s-a prezentat, motivând că este în vizită de stat în Marea Britanie.

Noul termen stabilit pentru audierea soției președintelui este 10 decembrie, au declarat, luni, pentru HotNews, surse judiciare.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de un jurnalist dacă soția sa va merge la Parchetul General pentru audieri, el răspunzând că "nu există deocamdată temei pentru astfel de discuții".

Soția președintelui Klaus Iohannis era citată să se prezinte în 15 noiembrie la Parchetul instanței supreme, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele din Sibiu ale familiei Iohannis. Purtătorul de cuvânt al Parchetului General, Alexandru Ionescu, declara pentru HotNews că soția șefului statului a transmis Parchetului o adresă în care menționa că nu se poate prezenta la audieri întrucât se află în vizită de stat în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce Lumea Justiției a făcut o plângere împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 - noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Președintele Klaus Iohannis declara că el nu are niciun dosar penal pentru că toate s-au clasat, iar dosarele au fost închise nu pentru că îi cunoaște pe procurorii Lazăr 1 sau Lazăr 2, așa cum acuză Liviu Dragnea, ci pentru că faptele nu există. Klaus Iohannis a afirmat că nici el și nici soția sa nu au comis vreodată vreo ilegalitate sau faptă penală.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale