ALERTĂ „Cea mai jenantă veste vine din România.” Cum a ajuns Teodorovici în buletinul informativ al Politico, citit de peste 100.000 de factori de decizie din UE în fiecare dimineață!

ALERTĂ „Cea mai jenantă veste vine din România.” Cum a ajuns Teodorovici în buletinul informativ al Politico, citit de peste 100.000 de factori de decizie din UE în fiecare dimineață!

ALERTĂ „Cea mai jenantă veste vine din România.” Cum a ajuns Teodorovici în buletinul informativ al Politico, citit de peste 100.000 de factori de decizie din UE în fiecare dimineață! Propunerea ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, ca fiecarui muncitor sa ii fie limitat dreptul de a lucra intr-o tara UE, a ajuns in buletinul informativ al Politico.

Europarlamentarul Siegfried Muresan a facut publica informatia pe pagina sa de Facebook, unde a si atasat o fotografie cu buletinul informativ.

"Iata care este cea mai jenanta stire din Europa in dimineata asta: Mass-media romanesti transmit ca ministrul roman de Finante, Eugen Teodorovici, vrea ca dreptul cetatenilor de a lucra intr-o tara din UE sa fie limitat.

'Ar putea suna restrictiv, dar asa este', a afirmat el. 'Daca un roman pleaca in Germania si tot primeste drept de munca, atunci este putin probabil ca el sa se intoarca in Romania. Poate ar trebui sa avem o limita de timp. Maxim cinci ani si 'La revedere'", se arata in fotografia de pe reteaua sociala unde este citat oficialul roman.

De altfel, europarlamentarul critica afirmatia ministrului si atrage atentia ca acest buletin este citit de "aproape 100.000 de factori de decizie din Uniunea Europeana".

"Prima stire din buletinul informativ al Politico este declaratia lui Teodorovici in care propune ingradirea dreptului la munca al romanilor in UE. Un guvern care vrea sa limiteze drepturile propriilor cetateni - asa se vede in lumea civilizata declaratia ministrului Teodorovici.

Acest buletin de stiri este citit in fiecare dimineata de aproape 100.000 de factori de decizie din Uniunea Europeana. Nu e de joaca! Vreau ministri care sa faca cinste Romaniei in UE, nu despre care sa se scrie in mod negativ pe primele pagini ale ziarelor", a notat Muresan pe reteaua sociala.

Amintim ca Eugen Teodorovici le-a propus ministrilor de Finante din Uniunea Europeana ca fiecarui muncitor sa ii fie limitat dreptul de a lucra intr-o tara, respectiv sa se poata face doar pe o anumita perioada.

"Limitarea dreptului de a lucra. In ce sens? Iar vad stiri ca Teodorovici vrea sa reformeze Europa. Nu, domnule, permisul de munca sa fie acelasi ca si timp, in toate statele. Nu ai voie dupa primul permis sa-ti reinnoiesti dreptul de munca, ca sa fii obligat sa migrezi, in Europa.

Asa, daca se duce in Germania si tot primeste drept de munca, nu o sa se intoarca cel care lucreaza in Germania in veci in Croatia, Romania sau de unde a plecat. Este o masura discutata. Maxim cinci ani si 'La revedere', dupa aceea, te duci in alta tara si iti cauti loc de munca", a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, in cadrul conferintei "Criza fortei de munca - Corelarea sistemului de invatamant universitar cu piata muncii".



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?