ALERTĂ Cioclul anunță la Antena 3 că vrea să DECIDĂ el REZULTATUL controlului Inspecției Judiciare la DNA!

ALERTĂ Cioclul anunță la Antena 3 că vrea să DECIDĂ el REZULTATUL controlului Inspecției Judiciare la DNA!

Alertă! Cioclul anunta la Antena 3 ca vrea ca el sa decida rezultatul controlului Inspecției Judiciare la DNA din moment ce 3 membri ai Comisiei au o viziune, ceilalti 3 au o viziune total opusa si nu pot da o majoritate! Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri seara, la Antena 3, intrebat cum vede raportul Inspectiei Judiciare privind activitatea DNA, ca "Mi-am exprimat nedumerirea si o exprim in continuare, de ce comisia a fost formata din 6 membri, care au pornit intr-o echipa, dar ulterior s-au divizat, iar 3 au o viziune, iar ceilalti au o viziune total opusa, astfel ca nu pot da o majoritate." Tudorel Toader a adaugat ca raportul ii da "libertatea de a inclina balanta", dar si ca "Raportul acesta va fi supus analizei sectiei de procurori a CSM, care va da un vot, care vom vedea daca e de admitere sau de respingere." Sedinta de evaluare a raportului de control al Inspectiei Judiciare la DNA va avea loc martea viitoare, a mai spus Tudorel Toader. 

Tudrel Toader, intrebat cum vede raportul Inspectiei Judiciare privind activitatea DNA: 

Mi-am exprimat nedumerirea si o exprim in continuare, de ce comisia a fost formata din 6 membri, care au pornit intr-o echipa, dar ulterior s-au divizat, iar 3 au o viziune, iar ceilalti au o viziune total opusa, astfel ca nu pot da o majoritate.

Trebuie sa citim raportul de control in continutul lui, dar constatand ca 3 membri ai comisiei au concluzii intr-o directie, sa nu spun pozitive, iar 3 au concluzii opuse, ca sa nu spun negative.

Raportul acesta va fi supus analizei sectiei de procurori a CSM, care va da un vot, care vom vedea daca e de admitere sau de respingere.

Vom vedea martea viitoare, cand este programata sedinta (CSM - n.red.) de evaluare a raportului de control.

Acest raport - 3 la 3 - imi da libertatea de a inclina balanta.

Din cate citim in raport, sunt dosare foarte multe care stau in lucru d epeste ani de zile.

Sunt peste 400 de dosare in lucru de peste 5 ani de zile.

Acum, ati putea spune ca 40 de dosare de la DNA nefinalizate, plus alte 40 din alta parte nu sunt multe tinand cont volumul de lucru, dar e vorb de egalitatea in fata legii

Pe om il intereseaza cauza lui, pentru el ea e cea mai grava. Nu s egandeste el ca alta cauza e mult mai complexa iar dosarul lui poate sa astepte cu anii

Orice slujbas, fie ca sunt eu sau un om din primarie, nu va mai munci bine daca stie ca nu este controlat niciodata

Eu nu vreau sanctionarea magistratilor, dar vreau gasirea unei solutii de echilibru

                                  ------

Comisia speciala a Parlamentului pentru unificarea legislatiei a facut publice miercuri cele trei proiecte de lege realizate de Ministerul Justitiei pentru modificarea celor mai importante trei legi care guverneaza functionarea sistemului de Justitie. Cele trei proiecte nu au mai fost adoptate de Guvern, urmand sa fie dezbatute si votate doar in Parlament.

Comisia parlamentara speciala este condusa de Florin Iordache (PSD), fostul ministru al Justitiei in guvernul Grindeanu, autorul OUG 13.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /