ALERTĂ Comisia de la Veneția va da pe 19 iunie un verdict în cazul Ordonanței 7, prin care s-a înființat Secția Specială PSD! Document

ALERTĂ Comisia de la Veneția va da pe 19 iunie un verdict în cazul Ordonanței 7, prin care s-a înființat Secția Specială PSD! Document

ALERTĂ Comisia de la Veneția va da pe 19 iunie un verdict în cazul Ordonanței 7, prin care s-a înființat Secția Specială PSD! Comisia de la Venetia a anuntat ca va da pe 19 iunie un aviz referitor la prevederile OUG 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei, care au declansat zeci de proteste in magistratura, informeaza site-ului institutiei.

Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a cerut opinia Comisiei de la Venetia in cazul acestui act normativ, la solicitarea Forumului Judecatorilor din Romania (FJR) si a Partidului National Liberal (PNL).

In urma presiunii publice si a criticilor asociatilor de magistrati, Guvernul a abrogat o parte din articolele OUG 7/2019, printr-o alta ordonanta. Totusi, in actul normativ au ramas destule prevederi controversate, inclusiv doua articole care privesc functionarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, cunoscuta ca Sectia de investigare a magistratilor sau Sectia Speciala.

FJR a mai solicitat Comisiei de la Venetia un aviz si in cazul OUG 77/2018 care prelungea mandatele de interimari ai sefilor Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru si Gheorghe Stan.

Solicitarea FJR poate fi accesata pe site-ul asociatiei de magistrati.

Similar, PNL a mai solicitat Comisiei de la Venetia avize in cazul OUG 90/2018 privind operationalizarea Sectiei Speciale si OUG 92/2018 prin care se modifica Legile Justitiei, denumita si "Ordonanta lui Tudorel Toader".



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”