ALERTĂ Comisia de la Veneția va da pe 19 iunie un verdict în cazul Ordonanței 7, prin care s-a înființat Secția Specială PSD! Document

ALERTĂ Comisia de la Veneția va da pe 19 iunie un verdict în cazul Ordonanței 7, prin care s-a înființat Secția Specială PSD! Comisia de la Venetia a anuntat ca va da pe 19 iunie un aviz referitor la prevederile OUG 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei, care au declansat zeci de proteste in magistratura, informeaza site-ului institutiei.

Comisia de Monitorizare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a cerut opinia Comisiei de la Venetia in cazul acestui act normativ, la solicitarea Forumului Judecatorilor din Romania (FJR) si a Partidului National Liberal (PNL).

In urma presiunii publice si a criticilor asociatilor de magistrati, Guvernul a abrogat o parte din articolele OUG 7/2019, printr-o alta ordonanta. Totusi, in actul normativ au ramas destule prevederi controversate, inclusiv doua articole care privesc functionarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, cunoscuta ca Sectia de investigare a magistratilor sau Sectia Speciala.

FJR a mai solicitat Comisiei de la Venetia un aviz si in cazul OUG 77/2018 care prelungea mandatele de interimari ai sefilor Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru si Gheorghe Stan.

Solicitarea FJR poate fi accesata pe site-ul asociatiei de magistrati.

Similar, PNL a mai solicitat Comisiei de la Venetia avize in cazul OUG 90/2018 privind operationalizarea Sectiei Speciale si OUG 92/2018 prin care se modifica Legile Justitiei, denumita si "Ordonanta lui Tudorel Toader".

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

4 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

5 Priviți, s-au dat de gol! / Protestatarii anti-COVID s-au oprit în fața Ambasadei Rusiei ca să aplaude