ALERTĂ Comisia Europeană critică OUG pe Justiție: Urmărim cu îngrijorare ce se întâmplă în România!

ALERTĂ Comisia Europeană critică OUG pe Justiție: Urmărim cu îngrijorare ce se întâmplă în România!

ALERTĂ Comisia Europeană critică OUG pe Justiție: Urmărim cu îngrijorare ce se întâmplă în România! Comisia Europeană a criticat miercuri ordonanța de urgență de modificare a legilor Justiției adoptată luni dimineața de Guvern, avertizând că urmărește cu îngrijorare ce se întâmplă în România.

 ”Urmărim cu îngrijorare ultimele evoluții din România și vom analiza cu atenție modificările aduse (de OUG-ul pe Justiție – n. red.). Așa cum am mai mai spus în nenumărate rânduri, un sistem judiciar independent și profesionist este de o importanță capitală”, a explicat un purtător de cuvânt al Comisei Europene.

Poziția integrală a Comisiei Europene în engleză: 

As First Vice-President Timmermans made clear in the European Parliament debate: While we will continue the dialogue with the Romanian authorities, in a spirit of cooperation and in the context of the Cooperation and Verification Mechanism, the Commission will draw the appropriate conclusions if the amendments to the justice laws, criminal codes and laws on conflict of interest and corruption do not take into account these concerns. Therefore we are following the latest developments with concern and will analyse the changes closely. As we have said many times before, an independent, professional judiciary is of paramount importance.

„Aşa cum a spus foarte clar prim-vicepreşedintele Comisiei Timmermans în dezbaterea din Parlamentul European, în timp ce continuăm dialogul cu autorităţile române, în spiritul cooperării şi în contextul MCV, Comisia va trage concluziile cuvenite dacă amendamentele de la legile justiţiei, codurile penale şi legile privind conflictul de interese şi corupţia, nu vor reflecta preocupările (Comisiei Europene – n.r.). Aşadar, urmărim ultimele evoluţii cu îngrijorare şi le vom analiza foarte atent. Aşa cum am mai spus de atâtea ori, un sistem judiciar independent şi profesional este de o importanţă covârşitoare”

Replica Executivului de la Bruxelles vine după ce Guvernul Dăncilă a adoptat luni dimineața o ordonanță de urgență de modificare a legilor Justiției, printre cele mai importante schimbări fiind majorarea la 10 ani a vechimii necesare pentru ca un procuror să poată lucra la DNA sau DIICOT.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?